Muzuroviæ siguran do Turske

ImageNakon sutrašnjeg zasjedanja Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, umnogome æe biti jasnija pozicija izbornika nacionalne vrste BiH Fuada Muzuroviæa, kao i njegova struènog sto¾era.

Odbor æe na dnevnom redu imati izbornikovo izvješæe o protekle èetiri kvalifikacijske utakmice – Maðarska, Moldavija, Grèka i Norveška, a s obzirom da je protiv navedenih reprezentacija ostvaren skor od nula bodova, nema dvojbe da æe èlanovi IO-a ¾estoko kritizirati rad struke. No, prema saznanjima Dnevnog lista, do “skidanja glava” neæe doæi, barem dok se ne okonèa kvalifikacijski ciklus.

Tada æe, dakle nakon gostovanja u Turskoj 21. studenoga, izbornik podnijeti kompletno izvješæe o èitavom ciklusu (bez poèetnog dijela kada je bh. vrstu vodio Bla¾ Sliškoviæ), a potom æe “velika” petnaestorica iz Izvršnog odbora odluèiti hoæe li produ¾iti ugovor s Muzuroviæem i dati mu šansu da vodi momèad i u kvalifikacijama za SP 2010.

S obzirom na loš uèinak ostvaren pod njegovim vodstvom (dosad tri pobjede i pet poraza u nizu), kao i sve lošiji rejting reprezentacije na FIFA-inoj ljestvici, vrlo je vjerojatno da Savez odluèi okonèati suradnju s Muzuroviæem, a u prilog toj tezi ide i izbornikovo narušeno zdravlje (završio u bolnici uoèi utakmice s Maltom, lijeènici zabranili bilo kakvo uzrujavanje). Odbor bi se lako mogao odluèiti za novo, “mlaðe” rješenje, èak su o tome iz krovne organizacije bh. nogometa veæ curile informacije, ali koje nitko od odgovornih javno ne ¾eli potvrditi, a i veæ se spominju brojna imena moguæih nasljednika…

 

Sportin.ba