U18: Crna Gora bolja od BiH u Mostaru, Janković se priključio pripremama

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Mostar gdje će odraditi drugi dio priprema za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Borisa Džidića krajem ovog mjeseca igraju na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, a drugi dio priprema odradit će u Mostaru.

Džidić je izjavio na današnjoj press konferenciji da sada slijedi najteži dio priprema, te da bi se ekipi trebali priključiti Sani Čampara i Njegoš Sikiraš.

“Završili smo dvije sedmice priprema, odigrali smo dvije prijateljske utakmice sa Slovencima. Trenutna faza i stanje reprezentacije je takva da sada ide najteži dio priprema. Pridružio nam se Aljoša Janković koji se oporavio od povrede”, rekao je Džidić, te dodao:

“Čampara bi se trebao pridružiti u Mostaru, dok postoji mogućnost da zaigra i Njegoš Sikiraš i to ćemo znati kada u seniorskom timu odluče o njegovom statusu. Ovi igrači će biti do kraja do zadnjeg dana priprema, a nakon toga ćemo objaviti spisak 12 igrača koji će putovati na EP”.

Muška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Crne Gore rezultatom 72:65, u trening meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

Naši momci odlično su otvorili meč, poveli sa 14:2, ali se gosti nisu predavali. Iako su izabranici Borisa Džidića imali prednost sve do sredine posljednje četvrtine, Crnogorci su držali priključak i od 36. minuta prešli u vodstvo.

Do kraja utakmice igralo se u egalu, a gosti do pobjede stižu serijom poena u posljednjem minutu meča.

Pune tribine dvorane Bijeli brijeg nagradile su aplauzom naše Z, koji su pokazali kvalitet i nagovijestili da će na Eurobasketu u Slovačkoj predstavljati ozbiljnog rivala i za najjače ekipe.

U odnosu na utakmice u Sloveniji, bh. juniori su pokazali zavidan napredak u igri, naročito u segmentu odbrane, što najbolje pokazuje rezultat prve četvrtine.

Odsustvo glavnih igrača u generaciji, naši mladi momci nadomijestili su sjajnom defanzivom, te timskim duhom, koji je tokom čitavog susreta bio vidljiv na terenu.

Sutra je u Mostaru na programu druga utakmica između istih rivala, koja će biti zatvorenog tipa, a već u subotu naši juniori putuju u Tivat, gdje će odigrati nove trening mečeve protiv Crne Gore i Turske.

BOSNA I HERCEGOVINA – CRNA GORA 65:72 (14:3, 17:23, 19:22, 15:24)

SportSport/KS BIH