Nurkić zbog rehabilitacije neće igrati u pretkvalifikacijama za SP

Bh. košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić je putem svoje zvanične stranice na Facebooku obavijestio javnost da neće biti dio našeg državnog tima u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nurkić je kao razlog svog izostanka naveo povredu, zbog koje mora raditi po posebnom programu kako bi spreman dočekao početak nove sezone.

“Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Procjena ljekarskog tima mog kluba je da povreda zahtijeva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci. Dres BiH uvijek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i vjerujem da ću ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama”, napisao je Nurkić na Facebooku.

Selektor Duško Vujošević je tako ostao bez veoma važnog igrača za kojeg je tokom svog predstavljanja na konferenciji za medije Košarkaškog saveza BiH rekao da upravo oko njega treba graditi naš državni tim.

Klix