Okupila se muška U18 reprezentacija u Sarajevu

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu, gdje će se pripremati za Europsko prvenstvo A divizije, koje ih od 29.07. do 06.08. očekuje u Slovačkoj.

Selektor muške U18 reprezentacije Boris Džidić izrazio je zadovoljstvo što vidi momke na jednom mjestu i rekao:

– Znam da su iza njih naporne sezone, ali tome ćemo prilagoditi treninge u ovoj prvoj fazi priprema. Kada je konkretno u pitanju plan priprema, u Sarajevu boravimo do 6. jula, kada putujemo u Sloveniju, gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice sa selekcijom domaćina. Nakon povratka iz Slovenije, putujemo u Mostar, a potom u Tivat, gdje ćemo odigrati dva trening meča protiv selekcije Crne Gore. Završni dio priprema odradićemo u Sarajevu, a kao generalnu probu pred uvropsko prvensto imaćemo super jake utakmice protiv Španije.

Selektor Džidić objasnio je i odsustvo Džanana Muse i Njegoša Sikiraša.

– U dogovoru sa Stručnim štabom i selektorom A selekcije Duškom Vujoševićem, Džanan Musa i Njegoš Sikiraš će trenirati sa seniorskim timom. Zajednički smo procijenili da su u ovom trenutku potrebniji toj reprezentaciji. Nažalost, ove godine se termini priprema i takmičenja juniorske i seniorske reprezentacije podudaraju, tako da ćemo, kako stvari stoje, nastupiti bez ove dvojice igrača u Slovačkoj – rekao je Džidić i dodao:

– Imamo problem i sa povredom Lazara Mutića i uz još neke eventualne otkaze, moram reći da će naš primarni cilj na Eurobasketu biti opstanak u A diviziji. Vjerujem da će ovi momci to moći iznijeti. Sada je sve drugo nerealno govoriti, tek smo na početku, a jedna povreda može sve promijeniti.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Eiropskom prvenstvu u slovačkom Piestanu nalazi se u grupi sa Francuskom, Latvijom i domaćinom Slovačkom.

KS BIH