U-17: Malkočević pozvao 23 igrača na pripreme za EURO

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u maju ove godine učestvovati na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Protvinici našeg tima u grupi C su Njemačka, Republika Irska i Srbija.

Selektor Sakib Malkočević objavio je spisak na kojem se nalazi 18 igrača iz elitne runde, kao i 5 koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu, na koje računa na pripremama, dok će 18 putnika za Hrvatsku odrediti pred polazak na šampionat.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Jasmin Kršić (Željezničar), Matej Perković (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija).

Odbrana: Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Armin Imamović (Sarajevo), Enio Zilić (Željezničar), Emir Sejdović (Frankfurt, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Denis Kahrimanović (Ried, Austrija).

Vezni red: Eldin Omerović (Sloboda), Dino Samuel Kurbegović (Mainz, Njemačka), Đani Salčin (Sarajevo), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Mateo Božić (Zrinjski), Milan Savić (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Abdulah Džafo (St. Polten, Austrija).

Napad: Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Ahmed Hasanović (Željezničar).

Reprezentativci će se okupiti u srijedu, 26. aprila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, gdje će se pripremati do 1. maja kada je planiran polazak za Hrvatsku.

Prvi meč na Europskom prvenstvu izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati protiv Njemačke, 4. maja u 12.00 sati. Tri dana poslije u 16.30 bh. kadeti će se sastati sa Republikom Irskom, dok je meč sa Srbijom na programu 10. maja u 12.00 sati. Sve utakmice grupe C biće odigrane u Kostreni.

N/FS BIH