U-21: Ubjedljiva pobjeda nad Francuskom u prvoj prijateljskoj utakmici

Mlada futsal selekcija Bosne i Hercegovine pobijedila sinoć je u prijateljskom meču u Zenici vršnjake iz Francuske rezultatom 7:1.

Bh. tim je do prednosti došao u 2’, a strijelac je bio Stefan Jokić. Samo dvije minute poslije prednost je udvostručena kada je kapiten Marijo Aladžić odlično šutirao sa distance i pogodio mrežu Daurellea.

Bh. tim je nastavio sa ofanzivnom igrom i u 5’ Miljan Gutić postiže gol za 3:0.

Aladžić je u 9’ još jednom pokušao sa oko 10 metara, ali je lopta ovaj put otišla preko gola.

Francuzi su prvi put zaprijetili u 11’, a golman Tinjak je bio na visini zadatka nakon šuta Dos Santosa. U istoj minuti dobru priliku je imao i Matijašević u bh timu, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Tri minute prije kraja prvog dijela igre dvije prilike za Francusku imao je Tarik Baghit. Prvo je neometan sa 6 metara šutirao pored gola, a nakon toga iz slobodnog udarca Baghit pogađa prečku.

Ta dva promašaja je kaznio Edin Muratović u 18’ kada je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao Daurelleovog gola za 4:0.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti. Mathieu O je u 23’ postigao pogodak i smanjio prednost Bosne i Hercegovine.

Primljeni gol nije poremetio igru izabranika Bore Matana. Jokić i Janković nisu bili precizni iz povoljnih pozicija, ali upješan je bio Aladžić koji u 28’ pogađa za 5:1. Dvije minute poslije mogao je i Jokić do gola, no pogodio je stativu.

Oba tima su do kraja stvorila nekoliko prilika, a Janković je pogodio i stativu francuskog gola.

U 39’ Francuska je napravila šesti timski prekršaj. Deveterac je izveo Aladžić i pogodio za 6:1, a konačan rezultat postavio je Jokić u posljednjoj minuti susreta.

Bosna i Hercegovina-Francuska 7:1 (4:0)
Dvorana: Arena Zenica.
Sudije: Igor Puzović, Adis Duraković, Alen Vlić.

Golovi: 1:0 Jokić (2’), 2:0 Aladžić (4’), 3:0 Gutić (5’), 4:0 Muratović (18’), 4:1 Mathieu O (23’), 5:1 Aladžić (28’), 6:1 Aladžić (39’), 7:1 Jokić (40).

Žuti kartoni: Husejnović (BiH).

Bosna i Hercegovina: Tarik Tinjak, Salko Macić, Edin Muratović, Marijo Aladžić, Dejan Debelnogić, Tarik Beširović, Ibrahim Husejnović, Omer Hamzić, Slaven Matijašević, Slađenko Janković, Miljan Gutić, Filip Radović, Benjamin Avdić, Zvonimir Ćavar, Stefan Jokić, Goran Medić. Selektor: Boro Matan.

Francuska: Adrien Daurelle, Samir Brioua, Abdel Ali Errouichaq, Farid Bellahsene, Billal Ouarki, Karamba Dansoko, Yacine Dahmani Hayani, Tarik Baghit, Abdallah Sedira, Lorenzo Lobato Dos Santos, Samyr Tetaf, Mathieu O, Malik Abdallah Bennekrouf, Alexis Louiserre. Selektor: Raphael Reynaud.

Nakon utakmice selektor Boro Matan je izjavio: „Ovi igrači su i na treninzima pokazali da imaju kvalitet, ali teško je bilo očekivati da ćemo pobijediti sa ovolikom razlikom. Odradili smo zajedno samo dva treniga i momci su odgovorili na pravi način i zasluženo pobijedili.“

Prije početka utakmice predstavnik Francuske selekcije Philippe Lafrique uručio je poklon koordinatoru za futsal NS/FS BiH Marku Zovku.

Iste selekcije će danas u 18.00 sati u zeničkoj Areni odigrati još jednu utakmicu.

N/FS BIH