Andrija Stipanović napustio pripreme reprezentacije BiH

Andrija Stipanović, centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, napustio je bazu našeg tima u Hrvatskoj i neće igrati kvalifikacije za EuroBasket.

Stipanović je kamp napustio zbog privatno-profesionalnih obaveza, a njegov izostanak bit će veliki hendikep za naš državni tim.

– Stipanović je otišao uz naše dopuštenje iz privatnih razloga, a za to je imao dobre argumentne. On je sjajan momak i zaslužio je to zbog dosadašnjeg odnosa prema dresu reprezentacije. Naši planovi neće biti poremećeni, jer smo na ovim pozicijama dobro pokriveni. Imamo Nurkića, Kikanovića i Sulejmanovića – kazao je selektor Damir Mulaomerović.

– Nažalost, morao sam ići kući zbog obaveza u novom klubu. Drago mi je zbog Sulejmanovića, koji će ostati u timu nakon mog odlaska. On je to čekao tri godine i sigurno je zaslužio mjesto u ekipi. Vjerujem kako će Kikanović i Nurkić dobro izgurati kvalifikacije i moram još jednom reći da mi je veoma teško i žao što sam otišao, jer sam baš uživao u reprezentaciji – rekao je bh. centar.

Stipanović je dao garanciju selektoru Mulaomerović da će se u slučaju povrede nekog od igrača vratiti u reprezentaciju.

Bh. tim sutra putuje u Makedoniju, gdje će nastupiti na turniru na kojem će osim domaćina i naše selekcije učestvovati Belgija i Crna Gora.

Nakon turnira u Makedoniji naš tim se vraća u Tuzlu, kada će selektor Mulaomerović skratiti spisak, odnosno iz ekipe odstraniti još jednog igrača.

Faktor