U17: Uvjerljiva pobjeda nad Tajvanom, naredni protivnik Dominikanska Republika

Naša U17 košarkaška reprezentacija danas je uvjerljivo savladala Tajvan u susretu za plasman od 9. do 16. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Zaragozi.

Prvu četvrtinu ovog susreta naši momci su riješili u svoju korist sa rezultatom 21:15 i tako u drugu četvrtinu ušli sa prednosti od šest poena. Drugu četvrtinu naši kadeti rješavaju sa 12 poena razlike i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 44:26 za našu reprezentaciju.

U drugo poluvrijeme naša reprezentacija ušla je sa 18 poena prednosti koju su uvećali za tri poena nakon treće četvrtine i u posljednju četvrtinu ušli sa 21 poenom prednosti. U posljednjoj četvrtini naši zlatni momci su potvrdili svoju dominaciju tokom cijelog susreta i sa novih 9 poena razlike iz posljednje četvrtine susret završili sa ukupno 30 poena razlike, rezultatom 105:75.

Najefikasniji igrači u našim redovima su bili Džanan Musa sa postignutih 50 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, Adi Alikadić sa postignutih 14 poena i Sani Čampara sa 10 poena, 6 skokova i 9 asistencija.

u17_spanija2016_tekma5_statistika
Statistički učinak naših igrača protiv Tajvana

Naredni susret naša U17 reprezentacija igra sutra (30.06.) protiv Dominikanske Republike za plasman od 9. do 12. mjesta. Ovo će biti druga utakmica ove dvije selekcije, a u prvom susretu odgiranom u okviru grupne faze naši zlatni kadeti su slavili sa 84:59.

Pobjednik susreta Dominikanska Republika – BiH sastati će se pobjednikom susreta Kina – Finska za plasman na 9. mjesto, odnosno poraženi za plasman na poziciju broj 11.