U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjednik X Međunarodnog turnira ‘Travnik’

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvajač je 10. Međunarodnog turnira koji se ovog vikenda igrao u Travniku.

Naši momci su na krilima Muse sa 40 poena u finalu savladali selekciju Crne Gore rezultatom 102:82 i tako drugu godinu za redom potvrdili epitet najbolje selekcije na turniru, koja je ujedno i prva kojoj je odbrana naslova pošla za rukom.

Kapiten naše selekcije Džanan Musa već je u prvom napadu donio vodstvo našim momcima, da bi mini serijom od četiri poena povećao našu prednost – 8:4.

Međutim Crna Gora je uzvratila, doduše uglavnom preko slobodnih bacanja, nakon što je niz grešaka naših momaka rezultirala faulima u našem reketu (12:18). Igrala se šesta minuta susreta kada Musa smanjuje prednost Crne Gore koju su sami napravili Čarapić (10 poena) i Popović (8 poena) – 14:18. U nastavku novi nalet mladih košarkaša iz Crne Gore koji preko dobrog ofanzivnog skoka i otvorenog vanjskog šuta odlaze na 16:23, da bi prvih deset minuta završili u svoju korist sa 19:28.

Za samo dvije minute u drugoj dionici zmajići prilaze na dva koša zaostatka nevjerovatno serijom Sanija Čampare, koji tri vezane trojke posprema u koš Crnogoraca 28:30.

Imali su gosti mnogo otvorenih šuteva, no na sreću, malo je pronašlo dno mrežice pa je prednost Crne Gore nakon pet minuta igra u drugoj četvrtini iznosila 30:34. Na poen zaostatka dovodi nas Musa 35:36, da bi za prvo vodstvo u ovom periodu igre donio Barukija poenom nakon ofanzivnog skoka 37:36.

Kampovali su Crnogorci iza linije za tri poena, pa nakon dva pogođena šuta ponovo bježe našim momcima na osjetniju prednost. 39:46, da bi na poluvrijeme otišli sa 42:48.

Iako je naša igra oscilirala u prvih 20 minuta Pandže je dobro posložio naše redove na pauzi pa je početak treće dionice bio u znaku sjajnog napada i odbrane. U prvom je planu bio, MVP evropskog prvenstva, Musa koji veže deset poena te ponovo našoj selekciji vraća vodstvo od 56:53, da bi agoniju vršnjaka iz Crne Gore produžio do kraja treće dionice novom serijom od osam poena i vodstvo naše selekcije od 69:61.

Već tada naši momci nošeni sjajnom atomsferom pred oko 500 gledalaca pojačali su tempo i dokrajčili protivnika. Naši momci naizmjenično su punili koš Crne Gore, a u konačnici su stali na velika 102 poena, što je i najveći broj ubačenih koševa jedne selekcije na turniru.

u17_turnir_travnik2016

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je kapiten naše selekcije Džanan Musa, dok je za najkorisnijeg igrača izabran Ognjen Čarapić, reprezentativac Crne Gore.

BiH – Crna Gora 102:82
Dvorana osnovne škole u Travniku.
Gledalaca: oko 500.
Sudije: Maid Lasetović, Esad Pelja, Breskovac.

Rezultat po četvrtinama: 19:28, 23:20, 27:13, 33:21.

BiH: Karić, Alikadić 3, Mutić 4, Vlačić, Barukčija 6, Kočić 16, Burko, Čerkezović 6, Čampara 18, Musa 40, Bačvić, Mirković 3, Cvitanović, Radosavljević, Milinović 2, Janković 4. Trener: Josip Pandža.
CRNA GORA: Drobnjak 3, Popović 2, Goranović, Vujović 5, Tabas, Čarapić 29, Slavković 13, Peruničić, Kaludjerović, Brnović 6, Boljević, Popović 26, Nikčević, Kovačević. Trener: Nebojša Bogavac.

Oslobođenje