Petrović: Izgledali smo previše opušteno

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 5. kolu kvalifikacija za Eurobasket. Bolji od našeg tima bila je Latvija slaveći uvjerljivu pobjedu rezultatom 80:64 (16:19, 26:11, 24:19, 14:15).

Ekipa Aleksandra Petrovića odigrala je najslabiju utakmicu u kojoj je domaći tim bolji bio u svim segmentima igre. Našim momcima ništa nije polazilo za rukom a pored katastrofalnog šuta iz igre, izostao je učinak s linije za slobodna bacanja kao i kvalitetan skok. 

Bh. reprezentativci promašili su čak 12 slobodnih bacanja iz 25 pokušaja, a ključnim se ipak čini nevjerovatna nekonkurentnost pod obručima jer su Latvijci imali čak 22 skoka više od naših košarkaša. 

”Latvija je igrala dobro a mi smo utakmicu izgubili za pet minuta. Početkom druge četvrtine izgubili smo ritam i uzeli neke loše šuteve dok su Latvijci napravili seriju 14:0 i riješili pitanjepobjednika. Nije bilo iznenađenja – ako nemate način da zaustavite kontranapade protivnika onda ne možete ni pobijediti. domaći su igrali uz veliku želju a mi smo izgledali previše opušteno. Latvija je zaslužila pobjedu a nama ostaje da se dobro spremimo za narednu utakmicu s Holandijom”, kazao je selektor Aleksandar Petrović a prenosi fibaeurope.com.

Pobjedama u preostalim utakmicama na domaćem terenu, naš tim osigurao bi plasman u Sloveniju. Ipak, sinoćnje greške ne smiju se ponavljati jer s takvom igrom, naš tim ne može pobijeditinikog. 

Meč s Holandijom na rasporedu je u nedjelju od 20:00 sati, dok će Rumuni u Skenderiji gostovati 08. septembra. U međuvremenu, bh. tim gostovat će u Gruziji a taj susret na rasporedu je u srijedu od 19:00 sati. 

Radiosarajevo.ba