Mile Pehar – persona non grata

Kukavički potez Mile Pehara na utakmici protiv Veleža u Kupu BiH pamte svi čiji IQ je veći od njihovog broja cipela. Za one koji nemaju tu sreću, evo i link dotičnog događaja.

Dakle, Mile je pokušao da podapne Tariku Ceriću i da na taj način olakša posao klošarima iz navijačke grupe Ultras.

Ne želimo da dovodimo u pitanje inteligentnost selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića koji je, do sad, radio svoj posao besprijekorno. Naše mlade nade igraju kao nekad kada se kostur mlade repke sastojao od Salihovića, Ibričića, Ibiševića.. Međutim, sporno je to što je selektor Jagodić uvrstio Pehara na širi spisak iako je neposredno nakon ovog incidenta rekao da je Miletova reprezentativna priča završena sve dok je Jagodiš šef. Bilo je to prije 11 mjeseci.

Pošto nismo kompetentni da procijenjujemo kvotu inteligencije selektora Jagodića, zadovoljićemo se podsjetnicom na ovaj događaj koja će, nadamo se, uticati na njegov konačni odabir. Ukoliko ni ova opaska ne pomogne i ako se, unatoč svemu, Mile Pehar ipak nađe na konačnom spisku za utakmice sa Grčkom i Njemačkom, ova priča bi mogla otići u skroz krivom smjeru gdje neko drugi podapinje Peharu.

Umjesto da i sebi i njemu pravi medvjeđu uslugu, selektoru bi možda bilo najbolje da dotičnog udalji što je dalje moguće od svetog nam dresa za sva vremena jer neke stvari su neoprostive a Miletu Peharu poručujemo kada se već smatra mangupom, da za sve ima vrijeme i mjesto.

BHF