'Nadam se da ćemo biti još bolji'

alt

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci pobijedila je selekciju Kine sa rezultatom 3:0 (26:24, 25:21, 25:17) za 63 minute igre, u prvoj utakmici Grupe B na Paraolimpijskim igrama u Londonu. 

U svom prvom nastupu, s druge strane mreže imali su respektabilnu selekciju Kine a naši su do pobjede stigli uz dosta poteškoća.

”Bio je to vrlo težak meč. Prva je utakmica i svi smo pomalo nervozni, a Kina je u protekle četiri godine dostigla visok nivo u svojoj igri. Sretan sam što smo pobijedili dobru reprezentaciju Kine. Moraćemo se boriti u svakom meču jer mnogo je dobrih timova ovdje. Nadam se da svaki dan možemo biti sve bolji ”, kazao je poslije utakmice selektor bh. tima Mirza Hrustemović.

”Definitivno idemo prema zlatu. Susret s Iranom biće pravi test za nas i tad ćemo vidjeti jesmo li spremni za najsjajnije odličje”, kazao je bh. reprezentativac Ermin Jusufović. 

Naš tim sutra će odmjeriti snage sa selekcijom Brazila u drugom kolu Paraolimpijskog turnira. Meč je na rasporedu u 22.00 sati. 

Za bh. reprezentaciju igraju: Ejub Mehmedović, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ermin Jusufović, Adnan Kešmer, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić i Dzevad Hamzić.  Trener reprezentacije BiH je Mirza Hrustemović.

Raspored preostalih utakmica reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci:

1. septembra (22.00) BiH – Brazil
3. septembra (22.00) BiH – Ruanda
4. septembra (17.00) Iran – BiH.

Radiosarajevo.ba/BHF PRESS