Novi sastanak Komiteta za normalizaciju NSBiH: Federalni savez traži korekcije statuta

Izbrisani Iljo Dominković razgovarao o budućnosti bh. nogometa

alt

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH održao je sastanak sa čelnicima Nogometnog saveza Federacije BiH. Zanimljivo je da je “federalce” predstavljao predsjednik Saveza Iljo Dominković kojeg su FIFA i UEFA izbrisali iz Predsjedništva i Izvršnog odbora NSBiH.

Nažalost, Iljo je našao način da ostane u igri i dalje bude jedan od onih koji odlučuju o sudbini bh. nogometa. Nadamo se da će FIFA i UEFA brzo reagovati i kako su ga odstranili iz državnog tako će ga izbaciti i iz entitetskog saveza.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da se od UEFA zatraže korekcije nekih dijelova statuta. FIFA i UEFA su predvidjele da u Izvršnom odboru 11 glasova bude potrebno za donošenje odluka, a iz NSFBiH misle da je za to potrebno 12 glasova.

Također, da se umjesto 45 odluke na Skupštini donose sa 46 glasovi. Treba spomenuti da je ovo sve usvojeno na Skupštini održanoj u julu prošle godine. Nakon što tada statut nije usvojen FIFA je poslije poslala verziju statuta bez ovih amandmana.

Zatražit će se i mišljenje FIFA-e i UEFA-e o delegatima iz Hercegovačko-neretvanskog Kantona. Ovih dana bi se u tom Kantonu konačno trebala održati Skupština NS i pitanje je da li će imenovani delegati moći zastupati ovaj Savez na Skupštini NSBiH 26. maja.

Idućeg utorka, 26. aprila, članovi Komiteta će razgovarati sa predstavnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske.

(Avaz)