Pokušat ću vratiti Sašu Papca u državni tim

ImageNovi selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušiæ novogodišnje praznike provodi u Parizu. Svjestan je da ga èeka mnogo obaveza. Za dva dana sti¾e u Sarajevo kako bi potpisao ugovor i zvanièno preuzeo novi posao. To nam je potvrdio u telefonskom razgovoru:

“U utorak rano sti¾em u glavni grad BiH. Razgovarat æu sa ljudima iz NSBiH i potpisati ugovor“, poèinje razgovor za naš portal, šef dr¾avne nogometne selekcije.

Na pitanje šta oèekuje od kvalifikacija za EURO 2012., odgovara:

“Još je rano govoriti o tome. Imamo kvalitetnu ekipu, ali sam plasman na kontinentalnu smotru zavisit æe od nekoliko stvari. Prije svega od toga u kakvu æemo grupu upasti, mada svaku reprezentaciju treba maksimalno respektovati. Nema lakih utakmica. Zatim od zdravstvenog biltena igraèa. Svi sudionici kvalifikacija imaju šanse i planove, utakmice æe ponuditi plasman na temelju forme i poklapanjem svih ostalih faktora uspjeha. No, ja sam optimista, vjerujem da mo¾emo zauzeti prvo ili drugo mjesto u bilo kojoj grupi.”

Za kraj je dodao i ovo:

“Trebamo se boriti za svakog nogometaša koji mo¾e pomoæi reprezentaciji. Recimo, Sašu Papca nisam gledao, ali su mi svi rekli da se radi o odliènom igraèu. Pokušat æu ga vratiti u dr¾avni tim. Èlan je udarne postave Rangersa. To potvrðuje njegov kvalitet. Mislim da je svakom nogometašu velika èast igrati za svoju zemlju. Obavit æu razgovor i sa Hasanom Salihamid¾iæem i vidjeti njegov stav.”

sarajevo-x.com