Mujdža: Upisao sam nastup za BiH i to smatram završenim

Bit æe sve u najboljem redu oko moga nastupa za BiH. Ne bojim se moguæe suspenzije, jer je NSBiH dostavio UEFA-i svu moguæu potrebnu dokumentaciju za moj nastup za BiH. Kada u Nionu slo¾e sve dostavljene dokumente, dozvolit æe mi nastup za BiH. Uostalom, veæ sam ga stekao. Bile su to prve rijeèi Mensura Mujd¾e, igraèa njemaèkog Frajburga koji je u duelu sa Katarom na Grbavici (1:1) upisao prve minute u dresu našeg najboljeg tima.
Natezanja oko Rakitiæa

Svi se sjeæaju „natezanja“ oko Ivana Rakitiæa i borbe Hrvatske i Švicarske oko mladog igraèa koji je karijeru poèeo u zenièkom Èeliku. Mujd¾a smatra da njegov nastup neæe izazvati nikakve potrese.

– Upisao sam nastup za BiH i to smatram završenim. Sada me zanima samo Luksemburg – dodao je Mujd¾a. Igraè Frajburga dan nakon meèa na Grbavici, veæ u srijedu oko 12 sati, bio je na klupskom treningu.

– Putovao sam preko Ciriha. Imao sam rani let avionom iz Sarajeva, tako da veæ oblaèim kopaèke za trening ka¾e Mujd¾a. Novajliju u našim redovima i selektor Sušiæ je okarakterisao kao velikog profesionalca, pravo pojaèanje za naš tim. Mi smo to primjetili još u Štokholmu i Frankfurtu. Dva dodira sa loptom su bila dovoljna.

– ®ao mi je samo što je moj debi prošao neslavno. Morali smo dobiti Katar. Ali mi nije jasno kako smo stali nakon našeg ranog vodstva. Morali smo bolje reagirati, jer nismo smjeli dozvoliti da primimo gol. Ostaje nada da se ovo neæe ponoviti protiv Luksemburga – ka¾e Mujd¾a.

Ljepše na terenu

Zanimalo nas je kako je Mujd¾a vidio naš tim u odnosu na meèeve sa Švedskom i Njemaèkom koje je posmatrao sa tribina stadiona.

– Nema tu neke velike razlike, ali je svakako ljepše biti na terenu. Imamo strašan tim i to treba dokazati. Katar nije mjerilo naših vrijednosti, jer je ovo, ipak, rijeè o prijateljskom susretu. Kada poènu kvalifikacije, sve æe biti drugaèije – rekao je Mujd¾a.

Bitan je opstanak

Nekoliko minuta nakon završetka susreta na Grbavici, na zvaniènom sajtu Frajburga objavljena je informacija da je Mujd¾a debitirao za BiH. Našeg reprezentativca u subotu (15.30) sati oèekuje susret prvog kola Kupa Njemaèke u kojem je Frajburg gost kod Oberneulanda.

– Naredne subote u prvom kolu igramo kod kuæe protiv Sent Paulija. Imamo dobru ekipu, ali u jakoj konkurenciji kada su se mnogi timovi dobro pojaèali, teško je tra¾iti nešto više, izlazak na evropsku scenu. Bitan je opstanak – naglasio je Mujd¾a.

(Avaz Sport)