Na potezu Izvršni odbor N/FS BiH

Èlanovi IO u petak æe razmatrati novonastaloj situaciji i odluèit æe hoæe li zakazati Vanrednu ili Izbornu Skupštinu

 Image

Izvršni odobr Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u petak sa poèetkom u 11 satui trebao bi odr¾ati sjednicu na kojoj bi se ponovo razgovaralo o aktuelnoj problematici u našem fudbalu.

Nakon što su propale dvije sjednice fudbalske vlade i to zbog toga što se naši fudbalski vlasodršci nisu mogli okupiti, a to su pravdali godišnjim odmorima, oèekuje se da u petak ipak doðu u Savez. Mo¾da je i dobro što sjednica, na kojoj æe se zakazati termin Skupštine, nije odr¾ana ranije.

Naime, troglava a¾daha u sastavu Sulejman Èolakoviæ, Bogdan Èeko i Iljo Dominkoviæ, namjeravali su zakazati Izbornu Skupštinu na kojoj su namjeravali izlobirati produ¾enje svojih mandata. Meðutim, to im neæe proæi, jer je prošle sedmice iz FIFA i UEFA stiglo pismo u kojem je naglašeno da izbori neæe biti legitimni, a novi/stari delegati u Nyonu i Cirihu neæe biti priznati sve dok se ne usvoji novi statut, odnosno dok se ne ukine Predsjedništvo i izabere predsjednik N/FS BiH. Našem Savezu ostavljen je rok do 2. oktobra za provoðenje fudbalskih reformi.

”FIFA i UEFA još jednom su nam potvrdili da ne priznaju izbore dok se ne usvoji novi Statut. Stoga æe èlanovi IO u petak razmatrati o novonastaloj situaciji i odluèit æe hoæe li zakazati Vanrednu ili Izbornu Skupštinu”, potvrdio je Jasmin Bakoviæ, v.d. generalnog sekretara N/FS BiH ono što je Scsport.ba pisao sedam dana nakon propale sjednice Skupštine N/FS BiH.

Obzirom da za sada nema naznaka da bi se mogli promijeniti statovi skupštinskih delegata i njihovih mentora, teško je oèekivati da æe rok koji je postavljen od strane FIFA i UEFA biti ispoštovan. U prevodu – nakon 2. oktobra mo¾emo oèekivati smrtnu presudu našem fudbalu! Svaka èast Suljo, Iljo i Bole!

(SCsport)