D-day

Većina javnosti BiH je iz Zone Sumraka(tačnije N/F S BiH) dobila odgovor da će biti usvojen novi Statut UEFA, jer ista ne želi bilo kakve kompromise i puna im je kapa naših problema, malverzacija, spletkarenja…

Image

 

Ali, po ko zna koji put na pomolu je još jedna laž! Kako stvari stoje nema ništa od usvajanja nekog novog statuta tako da æe nas čelnici N/F S BiH ponovo obrukati, poniziti i napraviti budalama, baš onako kako to dosljedno i bezobrazno rade svih ovih proteklih godina!

Drvosječe, zemljoradnici, fotografi i svi ostali nesposobnjakovići koji su se, zahvaljući ratnom i poratnom periodu u Našoj zemlji dokopali fotelja i koji (ne)rade u F/N S BiH, ovaj put su mislili dobiti na vremenu da bi eventualno smislili neki novi način da spase sopstvene guzice.

Naravno da je svima nama već odavno jasno da njih boli kurac za dobrobit i prosparitet našeg fudbala. Prešlo se naravno na zamazivanje očiju pa je tako KV drvosječa, Sulejman Čolaković, više pričao o zajedničkoj kandidaturi za Svjetsko Prvenstvo sa komšijama nego o realnim problemima koje su u Našem fudbalu.

Nije ga bilo ni stid, ni sramota pričati o takvim nebuloznim stvarima, uprkos činjenici da Naši stadioni ne ispunjavaju niti minimalne kriterije koje postavlja upravo UEFA, a kamoli da Naša zemlja bude jedan od domaćina SP-a.

Valjda je mislio da će njemu i ostalim kriminalcima u N/F S BiH neko dati miljarde eura u ruke, pa da oni izgrade infrastrukturu.

Naravno, drvosječa je skrenuo misli sa stvarnih problema kao sto su: Statut UEFA, slučaj Novo Panić, katastrofalna situacija Premijer Lige, kriminal, mešetarstvo, talovi…

Ali eto, izgleda da je došao kraj! Naravno Titanik punom parom tone!  Dobro je što tone. Žalosno je samo u tome što i pošteni zbog lopova tonu zajedno na tom brodu.

Pošteni su navijači, selektor i igrači. Zbog LOPVA svi sada ispaštaju jer nam je SUSPENZIJA ZAGARANTOVANA ukoliko prijetnje UEFE prijeđu u djelo.

Ali, kad’ je Bal, nek’ je onda Maskenbal!



BHF PRESS