Domercant dolazi do 20. jula, Ikonić propušta kvalifikacije

Agent Henryja Domercanta potvrdio je da æe se njegov igraè staviti na raspolaganje košarkaškoj reprezentaciji BiH, dok èlan Krke neæe moæi igrati buduæi da stanje sa povrijeðenim koljenima nije najbolje

 Image

Agent Henryja Domercanta potvrdio je danas da æe se njegov igraè staviti na raspolaganje košarkaškoj reprezentaciji BiH.

«Henry oèekuje da mu pošaljete avionsku kartu kako bi doputovao na pripreme i igrao u kvalifikacijama», napisao je Domercantov menager u dopisu koji je poslao na adresu Košarkaškog saveza BiH.

No, da dobru vijest uvijek prati i neka loša – i obratno, pokazuje primjer Gorana Ikoniæa. Pouzdani bek-šuter, koji je nedavno produ¾io ugovor sa Krkom, neæe moæi igrati u kvalifikacijama buduæi da stanje sa povrijeðenim koljenima nije najbolje. Lošu dijagnozu potvrdili su najnoviji nalazi koje je koniæ obavio u Sarajevu, u sklopu testiranja reprezentativaca.

Nekadašnji kapiten Bosne bit æe spreman za narednu sezonu, ali samo pod uslovom da cijelo ljeto provede na terapijama. Domercantov dolazak u Sarajevo oèekuje se u periodu izmeðu 15. i 20. jula.

Prvi meè naše selekcije zakazan je za 6. avgust u BiH protiv selekcije Ukrajine.

(SCsport)