Sušić otkriva: Protiv Švedske igrat ćemo kombinovano, sa Njemačkom prvi tim

Na spisku neæe biti Bekriæa, ali æe šansu dobiti novajlije Šehiæ, Alispahiæ i Mujd¾a

 Image

Safet Sušiæ veæ ima spisak od 22 igraèa koji æe braniti boje reprezentacije Bosne i Hercegovine na prijateljskim utakmicama protiv Švedske (29. maj) i Njemaèke (3. juni).

Selektor našeg najboljeg tima kazao je da æe spisak biti dostupan javnosti tek u ponedjeljak ili utorak, a u razgovoru sa njim se moglo osjetiti da Pape nema velikih dilema.

Èeka se Papac

Haris Medunjanin je poèeo trenirati i on æe biti na spisku, kao i novajlije Ibrahim Šehiæ, Mehmed Alispahiæ i Mensur Mujd¾a. Šehiæ je buduænost kada su u pitanju golmani, Alispahiæ velika nada, a Mujd¾a rješenje za desnu stranu za narednih 10 godina.

Na spisku neæe biti najavljivanog Samira Bekriæa iz ®elje, te Admira Vladaviæa i Darija Damjanoviæa, koji su bili pozvani za duele sa Ganom.

Papetu je još ostala samo dilema na lijevoj strani, gdje bi idealan bio Saša Papac, èime bismo konaèno imali tim sa zatvorenim svim pozicijama sa idealnim igraèima.

– Gledao sam meèeve u Premijer ligi i van BiH i još jednom konstatujem da naši najbolji igraèi igraju u inostranstvu. Spisak imam, ali æu saèekati ponedjeljak ili utorak, kada æu ga dati u medije. Još uvijek ne znam da li æe to biti na konferenciji za novinare ili æe biti objavljen na zvaniènoj stranici NSBiH – ka¾e Sušiæ.

U Sušiæevom glasu se moglo primjetiti da nema straha od meèeva sa Švedskom i Njemaèkom, iako æemo igrati protiv kvalitetnijih selekcija Evrope. Za ubjedljivo najèitaniji sportski list u BiH je otkrio:

– U Švedskoj æe igrati kombinovani tim. Moguæe je da nastupi svih 22 igraèa. Vidjet æu kakve æe nam uslove u Štokholmu postaviti delegat i sudije. U Frankfurtu æe pred 50.000 navijaèa igrati najjaèi tim za koji budem smatrao da je u tom trenutku kazao je Sušiæ.

Nema tajni

Pape je još dodao da neæe biti potrebe da pregladava snimke sa zvaniènih i prijateljskih susreta Švedske i Njemaèke. – Švedsku æemo polako planirati. Saradnici imaju osnovne potrebne informacije. Meèeve sa utakmica Njemaèke nema potrebe da gledam, jer znam svakog igraèa „elfa“.

Oni za mene nisu tajna – kazao je raspolo¾eni Sušiæ, koji bi nam u Štokholmu i Frankfurtu jednako dobro došao i kao selektor i kao igraè iz svojih najboljih dana.

Mujd¾a, dobro došao po drugi put

Mensur Mujd¾a, prvotimac Frajburga je pristao da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a danas (petak) prema našim saznanjima doæi æe u Doboj, kako bi izvadio naš pasoš.

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske æe doæi u grad iz kojeg su njegovi roditelji, kako bi ispunio formalnosti za dobijanje bh. putne isprave. Mujd¾a, dobro došao po drugi put! Ka¾emo drugi, jer je veæ jednom bio u kampu našeg tima, ali je preko noæi iz njega otjeran.

Sušiæev spisak od 22 igraèa

Sušiæ æe u ponedjeljak ili utorak objaviti spisak kandidata za meèeve sa Švedskom i Njemaèkom. Mi pretpostavljamo da æe se na spisku naæi slijedeæa 22 igraèa: Hasagiæ, Begoviæ, Šehiæ, Spahiæ, Pand¾a, Mravac, Nadareviæ, Jahiæ, Berberoviæ, Misimoviæ, Muratoviæ, Rahimiæ, Salihoviæ, Pjaniæ, Medunjanin, D¾eko, Muslimoviæ, Ibiševiæ, Zec, Ibrièiæ, Alispahiæ, Mujd¾a.
 
(Avaz Sport)