UEFA: Stadion ‘Asim Ferhatović Hase’ ne ispunjava uslove

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovijne, po svemu sudeæi, neće moći igrati utakmice kvalifikacija na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

 Image

Naime, u protekla dva dana u BiH je boravio Thierry Favre, sekretar UEFA Odjela za stadione i sigurnost i pomoænik direktora Odjela za nacionalne asocijacije, koji je izvršio inspekcije stadiona “Bilino polje” i “Asim Ferhatoviæ Hase”.

Po Favreovoj ocjeni stadion “Bilino polje” je blizu ispunjenja uslova iz treæe kategorije UEFA pravilnika za infrastrukturu stadiona, dok Stadion “Asim Ferhatoviæ Hase” u ovom momentu ne ispunjava èak ni uvjete stadiona iz druge kategorije, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Menad¾ment JU Centra za sport i rekreaciju upoznao je predstavnika UEFA-e o planu rekonstrukcije stadiona te problemima u finansiranju.

Favre je ocijenio da je neophodan anga¾man na br¾em osiguravanju sredstava te najavio novu inspekciju u prvoj sedmici jula. Pojasnio je da Stadion “Asim Ferhatoviæ Hase” neæe dobiti dozvolu UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih meèeva reprezentacije, kao i utakmica klupskih UEFA takmièenja, ako najmanje 70 posto planiranih radova na rekonstrukciji ne bude do tada završeno.

(FENA)