Elvir Baljić pomoćnik Sušiću

ImageElvir Baljiæ novi je pomoænik Safeta Sušiæa na klupi reprezentacije BiH, saopštio je danas selektor Zmajeva.

Još jedan proslavljeni bh. fudbaler radiæe zajedno sa Sušiæem u struènom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije, odr¾anoj u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Rijeè je o Elviru Baljiæu, koji æe svojim znanjem pokušati doprinijeti da se BiH kvalifikuje na EP.

Osim imenovanja novog pomoænika, aktuelna tema bio je ¾rijeb kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini u kojem je BiH izvuèena u grupu D, zajedno sa selekcijama Francuske, Albanije, Bjelorusije, Rumunije i Luksemburga.

Opšta ocjena je da smo dobili solidnu grupu, iako selektor, razumljivo, poziva na oprez.

“Mislim da smo mogli proæi i bolje. Ipak, iz prvog šešira smo izbjegli Špance i Holanðane, što sam i pri¾eljkivao. Francuze poznajem jako dobro i to bi nam mogao biti plus, iako nema sumnje da se radi o velikoj svjetskoj fudbalskoj velesili. Favoriti su, ali ih se ne trebamo bojati”, rekao je Sušiæ.

“Rumuni i mi æemo voditi glavnu rijeè u borbi za drugo mjesto. Tu smo negdje po kvaliteti i odluèivaæe nijanse, te susreti sa slabijim reprezentacijama u grupi. Selektor Hrvatske Slaven Biliæ upozorio me juèer u Varšavi na Bjelorusiju, koja zna biti veoma nezgodan protivnik. Njih i Albance neæe biti nimalo lako pobijediti u gostima, ali isto èeka i Rumune i Francuze”, dodao je Sušiæ.

Takoðer, iz N/FSBiH su poslali pismo na adresu Fudbalskog saveza Saudijske Arabije u kom su ih informisali da pristaju na odigravanje prijateljske utakmice, te se tokom dana oèekuje i zvanièna potvrda odigravanja prijateljskog susreta sa ovom azijskom selekcijom.

sportsport.ba