Reprezentacija BiH 3. marta gostuje u Saudijskoj Arabiji

ImageNogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine æe prvi susret u ovoj godini najvjerovatnije odigrati 3. marta u Rijadu protiv domaæe selekcije Saudijske Arabije, saopæeno je danas na pres-konferenciji u Nogometnom saveza Bosne i Hercegovine.

Po rijeèima vršioca du¾nosti generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH Jasmina Bakoviæa u toku dana oèekuje se zvanièna potvrda Saudijaca za igranje ove prijateljske utakmice.

“Kada smo dobili ponudu iz Nogometnog saveza Saudijske Arabije, zamolili smo ih da prvo saèekamo ¾rijeb kvalifikakcija za EP i zavisno od njega da im dostavimo definitvan odgovor. Danas smo ih obavijestili da pristajemo na tu utakmicu i sada oèekujemo potvrdnu informaciju. Smatram da je ova ponuda za nas najprihvatljivija u ovom momentu”, kazao je Bakoviæ.

Selektor Safet Sušiæ u ovom susretu prvi put æe voditi našu reprezentaciju.

“Istina, oèekuje nas naporno putovanje. Utakmica æe se igrati izmeðu dva kola prvenstva. Meðutim, nemamo izbora, jer hoæu što prije da vidim veæinu igraèa na djelu. Pozvat æe sve nogometaše koji su igrali zadnje utakmice kvalifikacija. Vjerujem da æe se svi odazvati”, kazao je Sušiæ.

Drugi prijateljski susret ove godine selekcija BiH igrat æe 3. juna u gostima protiv Njemaèke.

sarajevo-x.com