Demirović: Odbranom do pobjede

 

ImageNajbolji rukometaši Bosne i Hercegovine okupiæe se danas do 13 sati u Sarajevu, kako bi obavili pripreme uoèi susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji.

Veæina rukometaša koji su se našli na spisku selektora Halida Demiroviæa u Sarajevo je stigla još juèer, dok se danas oèekuje dolazak Adnana Harmandiæa, koji nije mogao doæi u nedjelju, s obzirom na to da je njegovo Gorenje sinoæ igralo susret slovenaèke rukometne lige.

Selektor Halid Demiroviæ uoèi odluèujuæih susreta sa selekcijom Srbije muku muèi sa povredama. Naime, srednji bek bh. tima Ivan Divkoviæ u Sarajevo je na okupljanje stigao povrijeðen i njegov nastup protiv Srbije u èetvrtak i dalje je pod znakom pitanja.

–    S obzirom na ozbiljnost povrede, malo je vjerovatno da æe Divkoviæ biti u potpunosti spreman za susret kvalifikacija sa Srbijom. U ovako va¾nom susretu potrebni su nam što spremniji igraèi, pa sam zato pozvao Nemanju Kerezoviæa i Faruka Halilbegoviæa, koji bi mogli nadoknaditi uèinak rukometaša koji nisu potpuno spremni, ka¾e selektor bh. tima Halid Demiroviæ.

Srbija je na nedavno završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj pokazala veoma dobru igru i sigurno je da pred izabranicima selektora Demiroviæa nije nimalo lagan posao.

–    Srbija ima ekipu sastavljenu od sjajnih pojedinaca. Mnogo šutiraju na gol iz svih pozicija i upravo zbog toga me ohrabruje forma naših golmana u proljetnom dijelu sezone. Ukoliko odigramo na visokom nivou u fazi odbrane, te ako uspijemo izvršiti brzu tranziciju igre iz odbrane u napad, mislim da mo¾emo i do uspjeha, dodao je Demiroviæ.

Susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji izmeðu selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije na programu je u èetvrtak sa poèetkom u 20 sati.

sportsport.ba