Vedad Ibišević za BHFanaticos.com

 Kompletna bh. javnost je sa zebnjom docekala vijest da je nas reprezentativac Vedad Ibisevic, na pripremnoj utakmici, zadobio tesku povredu. Hitno je podvrgnut hirurskom zahvatu koji je, po rijecima doktora, bio uspjesan. Ipak, oporavak ce, uz strogi fizikalni tretman, trajati nekih 6 mjeseci. Mnogi navijaci, igraci, novinari, prijatelji su ga zvali i slali poruke zeleci mu na taj nacin iskazati podrsku, ali i dati snage za sto brzi oporavak.

Sacekali dok se makar malo ne „stisaju“ silne poruke i pozivi, i kontaktirali smo Vedada.

BHFpress: Nakon povrede i operacije svi su nekako zeljeli da dodju do tebe i da ti daju podrsku. Vjerujemo da si i pomalo umoran od silne paznje sviju nas?

VEDAD:Cinjenica je da mi je trebalo vremena da se sve to malo smiri, da se i ja malo odmorim i da se na neki nacin sve malo normalizuje.S druge strane zbog tavog soka sigurno da sva ta podrska mi je jako puno znacila.

BHFpress: Kako se sada osjecas? Ima li bolova i sta doktori kazu?

VEDAD:Sada se osjecam puno bolje, hvala Bogu bolova nema i doktori su jako zdovoljni kako ide oporavak. Medjutim zelim da sada nastavim oporavak korak po korak…

BHFpress: U ovom post operacionom periodu imas ograniceno kretanje. Sta radis i kako provodis vrijeme, osim sto citas i odgovaras na razne poruke i ovakva pitanja?

VEDAD:Sada mogu sam da se krecem i imam obavezu da svaki dan idem u klub i radim tretman i manje treninge. A u slobodno vrijeme gledam tv i igram play station i surfam internetom.

BHFpress: Da li si i u kojoj mjeri upoznat sa radom i djelovanjem BHFanaticos-a? Da li si upoznat sa nasom kampanjom „Rat Savezu“ koji vodimo vec cetvrtu  godinu, a usmjerena je protiv celnika i birokarta u Savezu radi njihove nekompetentnosti, nesposobnosti i kriminala? Sta mislis o tome?

VEDAD:Upucen sam u vas rad, ali ne u tolikoj mjeri da bih mogao deteljno komentarisati o tome, ali neosporno je da nas savez ne funkcionise na nacin na koji bi trebao i to je velika steta jer nasa reprezentacija to zasluzuje!

BHFpress: Kao sto znas, na svim vaznijim funkcijama u vecini evropskih fudbalskih saveza nalaze se osobe koje su ostavile dubok trag na evropskoj i svjetskoj fudbalskoj sceni. Samo kod nas nema mjesta za Susica, Bazdarevica, Barbareza, Halilhodzica, Bolica, Kodru (kojeg su kriminalci i otjerali) i mnogih drugih cije bi samo pojavljivanje u FIFA-i  i UEFA-i izazvalo respekt i zasigurno bolji tretman naseg fudbala. Umjesto njih tamo sjede prijeratni piljari, fotografi, sverceri, nacionalno podobni itd. Da li mi uopste imamo sta traziti od reprezentativnog i klubskog fudbala dok je takva situacija? Da li vi kao reprezentativci pricate o takvim stvarima?

VEDAD:Mi reprezentativci izmedju sebe pokusavamo da se skoncetrisemo na stvari koje se ticu igre i terena, ali moje misljenje je da svi gore spomenuti ljudi, velike legende bi mogli dosta pomoci nasoj reprezentaciji i nasem fudbalu uopste.

BHFpress: Evo ide tekma u Belgiji. Sta mislis o tom mecu? Kakve su tvoje prognoze?

VEDAD:Ja se nadam da cemo pobjediti jer imamo jednu super ekipu i medju reprezentativcima vlada odlicna atmosfera!

BHFpress: Zelimo ti svako dobro. Brzo da nam ozdravis i da nastavis da zabijas golove.

VEDAD:Hvala takodjer sve najbolje u vasem radu!

BHF Press