Fakini iz Saveza doveli sebi fakina.

 Image

Fakin : (tal. facchino, fr.faquin) mangup, hulja, nitkov, nepostena, necasna osoba

Kako Ciro rece u danasnjoj izjavi : "...ah, kakvi su to fakini ne bi mi vjerovao. Da ti je samo pet minuta biti na sjednici Izvršnog odbora. Sa èlanovima Predsjedništva pogledima se dogovorim, doðem na sjednicu, ono druga melodija…"

I? sta sada? Ciro ocekuje aplauz? Mozda ovo treba da nam bude simpaticno? Smijesno?

Nema se tu Ciro sta vjerovati, zna citava Bosna i Hercegovina a mozda i svijet kakvi "fakini" sjede u Savezu. Isti oni koji su rekli da Ciro nece biti selektor a onda koju godinu kasnije gotovo jednoglasno ga izabrali. Da, da , to su ti fakini.
I dodje fakin Ciro. Podje pricati kako cemo razbiti Bugarsku ko Bugarsku skupstinu, pa Spaniju, pa ih ne razbismo. Pa kako cemo Turke rasturiti u po' Istanbula a ne rasturismo ih. Pa rece kako nece moliti vise Papca da igra pa ga onda podje moliti. Pa rece kako mu se nece niko mjesati u rad i odabir protivnika a onda umjesto Urugvaja igramo protiv Rijeke. Pa onda rece kako je nasao "spasioca" u Aracicu a poslije 10 dana kaze da ga nije ni pomenuo. i tako dalje, i tako dalje, i tako dalje, i tako dalje…..dokle fakinu Ciro, dokle?

BHF Press