Boliæ: Veæ smo pod pritiskom

ImagePozivom koji je otišao u ruke kapitenu Slavije Bojanu Regoju napokon je zakljuèen spisak reprezentativaca BiH koji æe konkurisati za prijateljski meè protiv Japana (30. januar).

Iako je selektor BiH Meho Kodro prije sedam dana objavio spisak od 18 igraèa, skoro svakodnevno je dobivao otkaze, pa se tako spisak onih kojima klubovi nisu dopustili dolazak van termina FIFA popeo na gotovo 30 imena.

Upravo zbog toga struka je odluèila pozvati igraèe iz Premijer lige BiH. Meðutim, zbog ovog spiska novi struèni štab i tim-menad¾er bh. selekcije Elvir Boliæ suoèili su se sa prvim kritikama, koje su stoièki primili.

Još se nije poèelo ni igrati, a veæ se javljaju problemi. Smiješno je da se prièa o spisku koji je napravljen, kada je otkazalo 30 igraèa. Nismo dogovarali meè sa Japanom, koji sti¾e u nezgodno vrijeme, ali ovako æemo barem steæi uvid u kvalitet igraèa iz naše lige, objašnjava Boliæ, koji æe zajedno sa Kodrom doèekati igraèe u Beèu.

Takoðer, tim-menad¾er bh. selekcije smatra kako se pojedinci ne bi trebali preko medija nametati za dres reprezentacije, veæ igrama na terenu.

Pogledat æemo sve igraèe koji bi mogli konkurisati za dres bh. reprezentacije i to na licu mjesta. Sami æemo otiæi i uvjeriti se u njihove kvalitete. Naša ¾elja je da se umanji nametanje igraèa kroz medije, a ponajmanje ¾elimo da nas neko ucjenjuje. I ja sam imao poziv da igram za neku drugu reprezentaciju, ali nikad mi to nije palo na pamet. Dakle, ako neko ¾eli da igra za BiH, a kvalitetom to zaslu¾uje, uvijek je dobro došao, ka¾e Boliæ za Osloboðenje, dodajuæi da nijedan igraè neæe biti ošteæen.

Nekadašnji napadaè bh. selekcije spomenuo je i to da uskoro oèekuje rješenje oko sluèaja Miralema Pjaniæa, koji treba dobiti bh. pasoš, te da æe se nakon ¾rijeba rasporeda u kvalifikacijama za SP odluèiti o imenu protivnika u martu.

(Sportin