Bh. reprezentacija na mediteranskim igrama u Pescari

ImageMuška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uèestvovat æe na 16. mediteranskim igrama u italijanskoj Pescari (od 26. juna do 7. jula ), potvrðeno je danas u Rukometnom savezu BiH (RSBiH).

Po rijeèima generalnog sekretara Smaje Karaèiæa, Olimpijski komitet BiH kandidovao je rukometnu reprezentaciju kao jedinu ekipu iz naše zemlje iz loptaških sportova, koja ima moguænost da na MI ostvari zapa¾eniji rezultat.

– U dogovoru s Izvršnim odborom RSBiH prihvatili smo poziv OK BiH, a u Pescari æemo nastupiti s najjaèim sastavom. MI dolaze nakon kvalifikacija za EP u junu (zadnja utakmica 21. juna s Farskim Otocima), nakon èega bismo imali vremena da ostvarimo kratke pripreme. Poznato je da na MI ne dolaze reprezentacije s najjaèim sastavima, što bi bila naša šansa, kazao je Karaèiæ.

 

Najbolje rukometaše BiH, prije MI, od 19. marta do 21. juna oèekuje šest susreta u kvalifikacijama za EP 2010. godine u Austriji. Najznaèajniji susreti bit æe sa selekcijom Srbije, 19. marta u Sarajevu ili Zenici, i tri dana kasnije u Nišu. Okupljanje reprezentacije za ove susrete planirano je 16. marta.

Fena