Ponuda EHF-a za organizaciju EP U19

ImageNa adresu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je iz Evropske rukometne federacije (EHF) pristigla ponuda da BiH organizuje Evropsko prvenstvo za igraèice do 19 godina 2011. godine… Kako je kazao generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Smajo Karaèiæ, organizacija ovog takmièenja bila bi svojevrstan temelj ka planiranoj kandidaturi BiH za organizaciju muškog Evropskog prvenstva.

–    Iz sjedišta EHF-a stigla nam je ponuda za organizaciju EP-a za rukometaðice U19. To je ujedno i veliko priznanje za RSBiH jer se ipak radi o jednom velikom evropskom takmièenju. O ovoj kandidaturi æemo se izjasniti na sjednici Izvršnog odbora, koja æe se odr¾ati tokom naredne sedmice. Krajnji rok odgovora EHF-u je 5. novembar i do tada æemo, nadam se, imati pozitivan odgovor, kazao je za SportSport.ba Smajo Karaèiæ.

Meðutim, odr¾avanje evropsko smotre mladih rukometašica zadatak je koji nije nimalo lako ispuniti, pogotovo kad se radi o zemlji u kojoj se premalo pa¾nje daje sportu. A BiH je upravo takva dr¾ava…

–    Potrebno je ispuniti mnogo preduslova za prihvatenje domaæinstva EP. Moramo vidjeti u kojim bi se sve gradovima EP odr¾avalo, u kakvom su stanju dvorane, infrastruktura, te moramo vidjeti sa kakvim bud¾etom bi raspolagali, dodao je Karaèiæ.

Evropska rukometna federacija donijeæe konaènu odluku o domaæinu Evropskog prvenstva za rukometašice (U19) u decembru ove godine.

sportsport.ba