Ćiro: Sa mnom nema zafrkancije

ImageSelektor reprezentacije BiH Miroslav Bla¾eviæ pooštrio je disciplinu uoèi sutrašnjeg meèa sa Estonijom na zenièkom Bilinom polju (20.15).

Æiro smatra da je u ekipi došlo do ne¾eljenog opuštanja koje nije dobro…

Sine moj, to ne vodi nièemu. Oèito je da su igraèi navikli da im se tetoši. E, toga kod Æire nema. Poslije utakmice hoæe u grad. U jedan iza ponoæi, hoæe u grad. Ma svi u sobe, rekao sam. U nedjelju se vratimo iz Španije na Ilid¾u i vidim da situacija izmièe kontroli. Hoæe slobodan dan. Ma pravac bazen, pa sauna i masa¾a. Nema slobodnog dana. Zato su juèer na jutarnjem treningu osjetili Atilin biè. Vidjeli da nema zaj…… sa Æirom. Moramo biti pravi, dolazi nam Estonija – uzviknuo je Æiro.

Estonci su nova Bla¾eviæeva briga. Pred meè sa Španijom Æiro je izgledao kao da se prepao. Sada se èini još zabrinutiji nego što je bio u Mursiji.

Gledao sam njihove susrete sa Belgijom i Maltom. Gadni su. To je ekipa za vola ubiti. Ne znaš gdje su jaèi. Kompaktni su poput sante leda. Ali, sreæom i led puca kada se dobro udari – rekao je Bla¾eviæ za Dnevni avaz.

Izgleda da se Æiro odluèio ko æe najviše udarati po Estoncima. To æe biti Zlatan Muslimoviæ, koji æe u napadu zamijeniti Edina D¾eku. Dobre vijesti su oporavak D¾eme Berberoviæa i nastup Emira Spahiæa.

U Španiji se vidjelo da je pauza zbog povrede ostavila traga na D¾eki. Uvjeren sam da je Muslimoviæ kljuè za estonsku bravu. Prièao sam sa njim i djeluje mi jako pozitivno. Berberoviæ se veæ oporavio. Sebe krivim što sam ga zamijenio protiv Španije, ali da nisam, nema teorije da bi mogao igrati protiv Estonije. Spahiæ æe igrati i to æe biti najveæe pojaèanje – smatra Æiro.

Za Bla¾eviæa dolazi kljuèni meè. Ishod duela sa Estonijom æe odrediti daljnji tok kvalifikacija.

Èeka nas borba na ¾ivot i smrt. Šekspir je davno rekao biti ili ne biti. Ja duboko vjerujem da za nas ta krilatica vrijedi sto posto u ovom trenutku. Estoniju moramo pobijediti – uvjeren je Bla¾eviæ.

Èini se da æe se desiti mnogo promjena u sastavu. Æiro je najavio ulazak u prvu jedanaestoricu Muslimoviæa, Ibrièiæa i Pjaniæa. Za sada se zna da æe se D¾eko preseliti na klupu.

Još moram poslo¾iti neke kockice. Razmišljam o dvije kombinacije. Saèekat æu još trening u utorak da bih donio konaènu odluku ko æe zapoèeti boj sa Estoncima – tvrdi Æiro.

sportin.ba