Zenica pod policijskom opsadom

Image

U Policijskoj upravi Zenica istakli su kako æe za veèerašnju prijateljsku utakmicu fudbalskih reprezentacija BiH i Bugarske na i oko stadiona Bilino polje, biti anga¾ovan veliki broj policajaca.

To je bilo primjetno veæ nešto oko 13:30 sati, kada je znatan broj policajaca poèeo patrolirati na zenièkim ulicama, a inicirani najnovijim valom ispisanih poruka usmjerenih protiv funkcionera NS/FS BiH, ali i novog selektora Miroslava Æire Bla¾eviæa.

Na ovaj potez u zenièkoj policiji tvrde, odluèili su se kako bi sprijeèili eventualne incidente uzrokovane nezadovoljstvoj veæeg dijela najvatrenijih navijaèa naše reprezentacije koji tra¾e smjene èelnih ljudi NS/FS BiH.
Navijaèima pod dejstvom alkohola i narkotika biæe testirani na alkotest, te æe im biti zabranjen ulaz na stadion, a na kapijama Bilinog polja vršiæe se i detaljne kontrole svih osoba koji budu ulazile na stadion. U tribine neæe se moæi unijeti bilo koji „tvrdi predmet“, kao, ni baklje, ni petarde. Prema najavama iz PU Zenica, biæe pregledani i transparenti, te, ka¾u, citiramo „oduzimani oni koji bi mogli vrijeðati vjerska, nacionalna, rasna, ali i moralna osjeæanja graðana“!

Na stadionu æe biti pojaèane kontrole i redarskih slu¾bi, a iz MUP-a ZDK pozvali su sve navijaèe BiH da se uzdr¾e od i najmanje vrste incidenata.

 

sportsport.ba