Kodro: Prevareni smo, spremali smo se za Poljake

ImageRazoèaran sam ovakvim raspletom situacije. Prevareni smo, dogovorili smo se i ovakve stvari se ne bi smjele dešavati, ljutit je bio selektor fudbalske reprezentacije BiH Meho Kodro kada je saznao za otkaz Poljaka. Samo sat vremena nakon što je saznao odluku Fudbalskog saveza Poljske da otka¾e utakmicu koja je trebala biti odigrana 27. maja, Meho Kodro je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako æe ovo itekako poremetiti njegove planove.

Zateèen sam i iznenaðen, tako da vam ne mogu mnogo toga reæi. U svakom sluèaju mi se ovaj potez nije nimalo svidio. Mi smo veæ krenuli sa detaljnim pripremama za dvoboj sa Poljskom i naravno da æe nam ovo poremetiti planove.

Selektoru smo objasnili kako je ovo, barem prema tvrdnjama Poljaka, naèin na koji FIFA ¾eli pokazati Albancima da cijeni njihove napore u popravljanju situacije u tamošnjem fudbalu.
Lijepo je to, ali je li iko mislio na nas? Šta je s nama? Nama treba jaka provjera, pronaðemo je, pripremamo se za nju, i onda nam jednostavno ka¾u da nema utakmice. Ko god da je donosio konaènu odluku morao je imati razumijevanja i za nas.

Iz NSBiH su najavili kako su se veæ dali u potragu za novim protivnikom, no jasno je da æe prije svega biti jako teško pronaæi slobodnu reprezentaciju, a i da æe ona biti sigurno manje atraktivna od Poljaka.
Bez obzira koga naðemo za taj termin, nije to to. Spremali smo se za Poljake, analizirali ih, igraèi su se psihološki spremali za dvoboj sa jakim protivnikom. Naravno da æe ovo uticati na sve to. Ali, šta je tu je, mi ne mo¾emo ništa uèiniti osim èekati razvoj situacije. Tek onda æemo moæi nešto planirati, do tada nema smisla, zakljuèuje Kodro.

sportsport.ba