Misimoviæ Eintrachtu dao svoj 10 gol


ImageSelektor fudbalske reprezentacije BiH Meho Kodro definitivno æe biti na … slatkim mukama u narednim utakmicama. Naime, bh. reprezentativci kako meðunarodna prvenstva ulaze u završnice igraju sve bolje i bolje, a najbolji od svih je Zvjezdan Misimoviæ, koji je, iz samo Kodri znanih razloga, izgubio kapitensku traku koju je nosio veæim dijelom proteklih kvalifikacija.

No, vratimo se Misimoviæu, koji u posljednjih nekoliko kola definitivno briljira. Ustvari, njegov zvjezdani hod u Bundesligi poèeo je nakon što je promašio jedanaesterac protiv Hamburgera. Od tog susreta naš reprezentativac èak se èetiri puta u èetiri utakmice upisao u listu strijelaca i svoj golgeterski konto, uprkos povredi leða, zbog koje je pauzirao veliki broj utakmica, poveæao na 10 postignutih pogodaka.

U susretu protiv Eintrachta Misimoviæ je imao i dvije asistencije, i ukoliko njegov Nurnberg ostane ove sezone u Bundesligi, to æe biti iskljuèivo zahvaljujuæi pogocima i asistencijama našeg internacionalca.

“U šest posljednjih utakmica pogodio sam pet puta. Dao sam gol Hannoveru, promašio penal protiv HSV-a, pa onda èetiri utakmice zaredom postigao po pogodak“, rezimira nam Misimoviæ i tvrdi da je njegova ekipa u veæini susreta bila bolja od protivnika, ali…

“Iako smo dobro igrali, imali smo dosta pehova, pa bi utakmica umjesto našom pobjedom završavala remijem“, ka­¾e Misimoviæ.

Eintracht je ekipa iz gornjeg dijela tabele, koja odlièno igra na domaæem terenu. Tako je zapravo bilo sve do dolaska našeg internacionalca.

“Oni su bili bez pritiska u ovom susretu, za razliku od nas koji smo morali pobijediti. Gori nam pod nogama i sa ova tri boda i dalje smo u utrci za opstanak.”

Iako je i u protekloj sezoni briljirao u dresu Bochuma, Misimoviæ ka¾e da igra najbolju sezonu u Bundesligi.

“Nisam odradio pripreme sa ekipom zbog povrede leða, tako da mogu biti jako zadovoljan svojom formom. Iz kola u kolo se osjeæam sve bolje i uvjeren sam da æu do kraja sezone postiæi još poneki pogodak“, govori nam “desetka“ Nurn­be­rga, ko­­ji trenutno razmišlja samo o svojoj ekipi.

“Moramo ostati u ligi. Kada pogledaš imena koja nastupaju za Nurnberg, mi smo za Kup UEFA, a ne za Dru­gu ligu. Meðutim, sami smo krivi i u po­sljednjih se­dam utakmi­ca jed­nosta­vno moramo dati sve od sebe za opstanak.”

Prva naredna prepreka je Wolfsburg našeg Edina D¾e­ke…

“Gledao sam ga protiv Hannovera. Stvarno je super odigrao. Imao je dvije asistencije. Nadam se da protiv nas neæe igrati dobro, a ako mi budemo igrali kao u posljednje dvije utakmice, sigurno æemo ih pobijediti“, smatra Misimoviæ, koji nam je prokomentarisao i prekid koji su izazvali navijaèi Nurnberga u Frankfurtu. Prekid je trajao 20-ak minuta.

“Ma to su budalaštine. Takvi navijaèi ne bi trebali dolaziti na utakmice, a digla se jako velika prašina oko toga. Kod mene u klubu su svi uzbuðeni zbog toga, ali ja sam veæ navikao na prekide zbog baklji, tako da se ne uznemiravam previše“, uz osmijeh nam ka¾e Misimoviæ, koji ugovor sa Nurnbergom ima do 2011. godine, ali…

“Nemam ugovor za Drugu ligu, ali zaista nisam razmišljao o ponudama nekih drugih klubova. Interesuje me samo Nurnberg i ostanak u Bundesligi, a za ostalo ima vremena“, mišljenja je bh. reprezentativac za kojeg se, barem prema njemaèkim forumima, interesuje Hamburger SV. Naime, na jednom od foruma navijaèa HSV-a Misimoviæ se pominje kao idealna zamjena za Rafaela van der Vaarta, za kojeg se interesuju mnogi evropski klubovi.

 

sportcentar