14. sedmica

Ponedjeljak, 31.3.2008.

ImageKonaèno znamo gdje rukometaši taèno igraju odluèujuæe kvalifikacije…

Preuzeto sa sportsport.ba:

Rukometni savez Maðarske odluèio – Naš tim gostuje u Ðondošu

Prvi susret rukometnog bara¾a za odlazak na SP 2009. godine protiv Maðarske, naša selekcija igraæe u gradu Ðondošu, odluèio je Rukometni savez ove zemlje. Ðonðoš je mali gradiæ udaljen 80 kilometara od Budimpešte.

Utakmica æe se igrati 7. juna u 18 sati. Dvorana je nešto manja, a ima kapacitet od 1.500 sjedeæih mjesta. Revanš bi trebao biti uprilièen u dvorani “Mirza Delibašiæ” u Sarajevu, ali Rukometni savez BiH još nije potvrdio ovu informaciju. Ekipa koja u dva susreta bude bolja plasiraæe se na SP koje æe se 2009. godine odr¾ati u Hrvatskoj.

Znaci samo 1500 mjesta dvorana??? Hmmm… Baš su se „stisli“ ovi Maðari kako su ušli u EU… A ovi naši haman kontaju da naprave lovu, a ne rezultat, tj. da se revanš igra u dvorani „Mirza Delibašiæ“… Ako nam je do uspjeha, svakako da bi trebali igrati u Visokom ili Gora¾du… Valjda æe u narednom periodu neki ljudi doæi „tobe“…

 

Utorak, 1.4.2008.

ImageSve nam sjajno, krasno, bajno… ®ivimo u zemlji sa najmanjom korupcijom, bez nacionalih tenzija… Politièari se grle po skupštinskim klupama, rade volonterski i sav novac od primanja daju u humanitarne svrhe… Munib promijenio vjeru i sad je glavni u Jehovinim svjedocima… Aprililililiiiiiiiiiiiiiii…

 

Srijeda 2. 4. 2008.

Kod komšija skandali i afere u fudbalskom savezu.

Image"Okru¾ni sud u Beogradu proširio je u srijedu istragu protiv dvojice bivših funkcionera Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana D¾ajiæa i Vladimira Cvetkoviæa.Njih dvojica su osumnjièeni da su zloupotrijebili slu¾beni polo¾aj u vezi s transferom fudbalera tog kluba Zorana Njeguša u madridski Atletiko i protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka. D¾ajiæ i Cvetkoviæ privedeni su u utorak u Palatu pravde iz Okru¾nog zatvora u Beogradu i pred istra¾nim sudijom su iznijeli odbranu u prisustvu svojih branilaca. Saslušanje je trajalo oko èetiri sata. Okru¾no tu¾ilaštvo u Beogradu podnijelo je u utorak novi zahtjev za proširenje istrage protiv D¾ajiæa i takoðe bivšeg funkcionera tog kluba Miloša Marinkoviæa zbog sumnje da su zloupotrebom slu¾benog polo¾aja protivpravno prisvojili imovinsku korist u iznosu od dva miliona evra od transfera fudbalera tog kluba Nemanje Vidiæa u moskovski Spartak. Advokat Milan Vujin, branilac D¾ajiæa, rekao je da je "zgro¾en tim sramotnim potezom Tu¾ilaštva što pola sata prije poèetka saslušanja zahtijeva novo proširenje istrage".

Neko æe reæi da se to nas ne tièe i da nas boli kurac šta se to „tamo“ dogaða… Dakako da nas libo racq, ali kada su u toj i takvoj zemlji stali u kraj kriminalu i kada su se uhapsili velikani ex Yu fudbala, e onda se zapitamo šta je kod nas? Kao da je Muinib Maradona, jebote, pa mu niko ne smije pripišati…Još povrh svega se razmatra solucija da mu se produ¾i mandat u maju… E vala vrijeme je da opet izaðemo na proteste ispred Saveza… Ovaj put sa šatorima ispred „slatkog æošeta“… Ali o tom po tom… Nije valjda niko tolika budala da digne ruku i glasa za o(p)stanak Ušketa???

 

Èetvrtak 3. 4. 2008.

ImageDogovarao naš Iljo Dominkoviæ prijateljske susrete za našu „A“ selekciju. Kao pravi „struènjak“, on ugovorio sa Slovencima da se igra , pazite sada, izvan termina FIFA i UEFE.

Preuzeto sa sportin.ba:

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vjerojatno æe 23. maja na Bilinom polju ugostiti Sloveniju.

I šta se desilo. Pa naravno, Slovenci nas „glat“ odbili…

Pa bolje bi portir iz Saveza ugovorio susrete neg' ovakvi èlanovi predsjedništva. Gdje li je kraj vašem blamu???

 

Petak 4.4.2008.

ImageDanas se sastala Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH…hehehehehehhehehe… Komedija pa eto.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH, na sjednici odr¾anoj u petak, u Sarajevu, pod predsjedavanjem Ilije Plavotiæa,
donijela je sljedeæe odluke rješavajuæi predmete iz 20. i 21. kola Premijer lige: Mirzet Skopljak, direktor Jedinstva, ka¾njen je zabranom vršenja du¾nosti tri utakmice zbog nesportskog ponašanja prema sudijama u utakmici Široki Brijeg – Jedinstvo;

Èelik je novèano ka¾njen 4.500 maraka zbog propusta u organizaciji, kao i zbog nesportskog ponašanja i diskriminirajuæih slogana na rasnoj osnovi upuæenim igraèima Širokog Brijega od strane navijaèa Èelika u utakmici protiv Širokog Brijega; direktor Èelika Zaim Mujezinoviæ, trener Jadranko Bajriæ i ekonom Emir Torlakoviæ ka¾njeni su sa po 300 maraka zbog nesportskog ponašanja;

Vladimir Vasilj, golman Širokog Brijega, ka¾njen je zabranom igranja tri utakmice zbog nesportskog ponašanja.

Disciplinska komisija je zatra¾ila od Komiteta za takmièenje da precizira prijavu protiv slu¾benih lica utakmice Èelik – Široki Brijeg, sudije Duška Pekije, pomoænika Jovana Kajteza i Momira Širke, kontrolora suðenja Dragana Prtvara i komesara za bezbjednost N/FSBiH Hikmeta Aganoviæa. Slaviša Ujiæ, igraè Laktaša, dobio je zabranu igranja tri utakmice zbog udaranja protivnièkog igraèa bez lopte u utakmici protiv ®epèa.

Josip Topiæ, igraè Širokog Brijega, dobio je zabranu igranja dvije utakmice zbog grubog starta u susretu protiv Sarajeva.

Nekima se mo¾e èiniti da je ovo uistinu dobro odraðen posao ove komisije. Jok vala… Ovo je na nivou „ukora razrednog starješne“ preuzetog iz osnovne škole u ex YU sistemu. Kazne trebaju da sprijeèe sve eventualne incidente sliène prirode, ali u ovom sluèaju mi ne vidimo da  se „povratnici“ na neku od kazni upozoravaju na mnogo gore posljedice… Kompletan savez je svrha samom sebi… Ako Bog da da se završi ova sezona bez ljudskih ¾rtava. A šta ako se ne daj Bo¾e desi takvo nešto???? Ko æe odgovarati gospodo???

 

Subota i Nedjelja 5/6. 4.2008.

ImageDa bismo „zaokruzli“ ovu sedmicu, za posljednje dane ove smo odluèili da vam predstavimo text (e-mail) koji nam je poslao naš kolega Elvis (prezime poznato redakciji):

Elvisc <elvis ???? @hotmail.com>
 Tema: Zaustavimo korumpiranost u nasem fudbalu!
    Za: [email protected]

Vozdra
Evo jos jedna blamaza naseg korumpiranog saveza-zbog nikakvog ugleda koji nas korumpirani savez ima u svijetu-ni jedna Slovenija ne zeli da igra s nama-mogao bih o ovome jos danima,ali svakom normalnom i postenom covjeku je sve jasno-ne cine nista da zaustave namjestanje utakmica u nasoj korumpiranoj ligi(vjerovatno i sami ucestvuju u tim stelama),ne cine nista da stanu u kraj korumpiranim sudijama itd itd…..pa to ni fasisti nisu tako drsko i otvoreno radili tj.namjestali utakmice…….jos je zanimljiviji mentalni sklop navijaca koji idu na nase stadione i prate utakmice za koje unaprijed znaju da ce domacini uzeti pobjedu……samo nadrogirana,pijana ili potpuno zatucana osoba moze otici danas na nase stadione da prati neku od utakmica……kranje je vrijeme da se nesto ucini za spas naseg fudbala-izvrsi pritisak i obavjesti Tuzilastvo BiH jer sve smrdi na korumpiranost nase lige,pokusa stupiti u kontakt sa Uefom i da se oni upoznaju sa svim desavanjima u nasem savezu,mozda i Zeljko Komsic itd itd…..dosta vise pisanja po internetu o savezu,kranje je vrijeme da se organizujemo i odemo pred savez i mirnim demonstracijama(ako treba i frkom)otjeramo ove lesinare iz saveza-jer ovo je postalo nepodnosljivo,iz sedmice u sedmicu-ovi lesinari nam serviraju namjestene utakmice,to rade vec godinama,vec godinama nam se otvoreno rugaju,mislim da je nezabiljezeno u istoriji fudbala da su se u nekoj ligi ovako drsko i otvoreno namjestale utakmice…….pokusavamo naci utjehu u repki-necemo je,nazalost,ni tamo naci sve dok nam u savezu sjede ovi danasnji  lesinari-lazemo sami sebe-jedan savez koji nije sposoban ili ne zeli da obezbjedi pripremne utakmice na vrijeme,jake strane sponzore  itd itd-nema sta da trazi sa ozbiljnim repkama u svijetu……ako navijacke skupine i svi ostali ljubitelji fudbala u nasoj zemlji-nisu sada spremni da ucine nesto da bi se otjerali ovi lopovi iz saveza,sudije i ostali lesinari-onda neka ih bude sram i mene bi osobno bilo sramota da se uopste nazivam navijacem pored ovakvog nam saveza i ovakve nam lige…….STA CEMO IH PUSTITI DA OSTANU DO PENZIJE NA CELU SAVEZA ILI DOK NE POCRKAJU!?DA LI CEMO CEKATI DA PADNE MRTVA GLAVA(TO JE SAMO PITANJE DANA) NA NEKOM OD NASIH STADIONA PA DA ONDA POCNEMO S NEKIM PROTESTIMA!?…….iz sedmice u sedmicu-ovi iz saveza nam serviraju neki skandal,sta misle ovi iz saveza-da je dovoljno odigrati 1-2 pripremne utakmice do pocetka kvalifikacija i sa te 1-2 utakmice uci u kvalifikacije-na takav nacin,bolje da uopste i ne igramo u kvalifikacijama-mi navijaci samo znamo da upiremo prstom u selektora i igrace kada repka ostvari neki los rezultat-pored ovakvog saveza oni ostvaruju dobre rezultate-igraci i selektor snose najmanje krivice-za sve negativno(toga je najvise) sto se dogadja u nasem fudbalu(mislim na nasu ligu i sve nase repke)-GLAVNI KRIVAC JE NAS SAVEZ-PRIJE ILI KASNIJE BITI CEMO PRIMORANI DA NESTO UCINIMO-NAJBOLJE JE DA POCNEMO DJELOVATI SADA-JER BOJIM SE-DA AKO TO UCINIMO KASNIJE-TO MOZE BITI PREKASNO!!!!!!!!!!

 

Ostali èlanci