BiH u Zenici doèekuje Makedoniju

ImageFudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine 26. marta na zenièkom "Bilinom polju" odigraæe prijateljsku utakmicu s Makedonijom.

Dogovor je postignut juèe nakon razgovora predsjednika dvije asocijacije Ilje Dominkoviæa i Haralmpija Had¾iristevskog.

"U telefonskom razgovoru dogovorili smo sve detalje. Makedoncima je bilo svejedno gdje æe se utakmica igrati i pristali su da gostuju u Zenici. Meè æe poèeti u 20.15, a sudiæe arbitri iz Hrvatske", potvrdio je Dominkoviæ. Susret u Zenici biæe peti meðusobni skor ove dvije reprezentacije, a u dosadašnjem ogledima oba tima imaju po jednu pobjedu (BiH – Makedonija 1:0, Makedonija – BiH 1:0), dok su dva meèa završena bez pobjednika (1:1 i 4:4). Meho Kodro, selektor našeg tima, zadovoljan je imenom protivnika za prvu utakmicu na domaæem terenu.

"Htio sam da igramo na domaæem terenu i drago mi je da su moje molbe uslišene. Makedonija je kvalitetna reprezentacija, što su pokazali u proteklim kvalifikacijama, a posebno u utakmicama s Engleskom i Hrvatskom. Istina, nismo imali veliki izbor, jer smo, pored Makedonaca, mogli ugostiti Albaniju. Ovo æe nam biti prilika da se okupimo u najjaèem sastavu i imaæemo dovoljno vremena da se uigramo, ali i što bolje upoznamo", rekao je Kodro, koji se nakratko osvrnuo i na neslavan debi u Tokiju protiv Japana, gdje je je bh. tim pora¾en rezultatom 0:3:

"Uprkos porazu, nisam nezadovoljan. To nam je bilo pozitivno iskustvo, koje moramo iskoristiti u buduæim akcijama."

Istog dana kada Kodrini izabranici igraju s Makedonijom, mlada reprezentacija BiH odigraæe kvalifikacionu utakmicu s Velsom. Utvrðeno je da æe naše nade Velšane ugostiti na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatoviæ Hase – Koševo", a meè æe poèeti u 16 sati.

Æurèiæ selektor "haklera"

Predsjedništvo N/FS BiH imenovalo je juèe Tomislava Æurèiæa za selektora reprezentacije BiH u malom fudbalu. Njemu æe asistirati Rade Kovaè i Muhamed Porièanin. Prvobitno je bilo planirano da u predstojeæim kvalifikacija naše "haklere" vodi Murat Jaha, koji je trebalo da bude vršilac du¾nosti selektora. Meðutim, Jaha je zbog zdravstvenih problema uputio zahtjev za razrješenje s ove du¾nosti, a Predsjedništvo je ekspresno reagovalo i izabralo Æurèiæa, koji je veæ jednom obavljao ovu funkciju.

nezavisne.com