Fudbalska reprezentacija BiH oslabljena protiv Japana

ImagePOZVAN ALEN ŠKORO, otpali Tolja, Salihoviæ i Muslimoviæ

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Meho Kodro suoèio se juèe sa novim otkazima igraèa za prijateljsku utakmicu sa Japanom, 30. januara u Tokiju.

Prema Kodrinim rijeèima, klubovi nisu dali odobrenje Zlatanu Muslimoviæu, Sejadu Salihoviæu i Almiru Tolji za susret protiv Japanaca koji nije u terminu FIFA, a pod upitnikom je i dolazak Kenana Hasagiæa. 

Pozvan je bio i Sanel Jahiæ iz Arisa, ali grèki klub nije dozvolio nekadašnjem igraèu ®eljeznièara da se odazove pozivu.

Sa prvobitnog spiska obja­vljenog u srijedu, za BiH æe protiv Japana zaigrati: Mirko Hrgoviæ, Emir Spahiæ, Elvir Rahimiæ i Branislav Kruniæ. Ranije su nastup u našoj najboljoj selekciji otkazali Zvje­zdan Misimoviæ, Saša Papac, Darko Maletiæ, Ivica Grliæ, Senijad Ibrièiæ, Safet Nadareviæ, Edin D¾eko i Zlatan Bajramoviæ.

“Èekam odgovore klubova za D¾emala Berberoviæa i Branimira Bajiæa. Naknadni pozivi su upuæeni Dariju Damjanoviæu, Admiru Vladaviæu, Samiru Merziæu i Alenu Škori.

U ovom trenutku ne znam koji æe igraèi iz Premijer lige BiH biti pozvani. Njihova imena æu saopštiti u subotu“, izjavio je Kodro.

Novog selektora su veæ na startu posla doèekali brojni problemi, što je bilo i za oèekivati, s obzirom na to da 30. januar nije termin FIFA.

Ipak, N/FSBiH je ugovor u vrijednosti od 150.000 eura sa Japancima potpisao još prije dva i po mjeseca, kada je na klupi bh. selekcije bio Fuad Muzuroviæ. “Penali“ za otkazivanje susreta bili bi veliki, a Kodro u ovom susretu nema nikakav rezultatski imperativ.

osloboðenje