Mi smo vic davno ispricali.

Image¤ Boga mi, ode mali Smajic u Anderlecht. Ugovor je na pola godine sa opcijom produzenja na jos dvije. Sulejmane, sretno, ipak je Anderlecht (NEKADA BIO) veliki klub.

¤ Faruk Hadzibegic preuzima Dijon. Sportin.ba je reagirario uzasno zustro na njegov angazman nazivajuci ga "manipulatorom" BeHa javnosti koji samo "mahala" iz Pariza bez da ga istinski interesuje reprezentacija BiH. Prica, po meni, nigdje veze. Da je spreman da radi za relativno malu lovu je evidentno, zar neko zaista misli da ce u Dijonu zaradjivati mnogo vise? Moja procjena je max nekih 15 hiljada KM mjesecno. Ipak je Dijon "sitna boranija" u poredjenju sa ozbiljnijim klubovima u Francuskoj. Ono sto pak mene iznenadjuje je prica kako je odbio Mouscron i Gaziantep da bi preuzeo 16-o plasiranu ekipu u drugoj ligi Francuske. Jasta, odbio sam i ja da preuzmem Chelsea poslije Mourinha, pa sta? Druga je stvar sto me niko nije pitao. Isto kao sto ni Hadziju nije niko drugi zvao da ih vadi sa dna tabele u Turskoj odnosno Belgiji..

¤ Na kraju krajeva, i Baka je obavljao dvije funkcije, kao selektor i kao trener prvo Hajduka pa onda Zrinjskog. I dobro ga je islo dok je bio u "bilih". Jebi ga, repku ti sastavlja Pasalic & co, ovamo ti Stimac kroji kapu.. Poslije kada je u Zrinjskom morao da koristi svoj mozak tada su stvari krenule naopako. 1-6, 0-5.. Remember?

¤ Mirza Mesic napusta Sarajevo i prelazi u Slobodu. Da se hoce vise smiriti, pun mi ga je k…c

¤ Cico Kranjcar kupuje javnost izjavama tipa da ce vratiti Brazzu u reprezentaciju. Dragi Cico, dvije stvari da su ti jasne. Prvo, uzasno licis na Halida Beslica i to ne samo izgledom. Halid pjeva sta pozelis za 100 KM. Ti, Ahmo i Iljo uzimate malo vise.. Drugo, sve da u repku vratis Brazzu, Hibica, Konjica i onog tvog debelog krmka Niku, dzaba ti je, ne trebas nam! Pa zar da pored ovolikih BeHa strucnjaka, da nas jedan alkos vodi? Imamo mi i svojih alkosa i kockara koji su nas vodili i koji ce, na zalost, opet nekad da nas vode! Kazu da si se propisno obrukao, moj Cico, u Njemackoj proslog ljeta. Jebe ti se, makar si bio u Njemackoj, vidio svijeta. Eno Borce Sredojevic prodaje bubreg samo da skokne do Spanije na par dana…

¤ Cico, jos jedna stvar. Bil' ti mogao, slijedeci put kad krenes u pustolovine po raznim Emiratima, povesti sa sobom Ilju i Ahmu? 'aj matere ti, dacemo ti i Colakovica pride..

¤ Kaze Cico Kranjcar ponovo za nas "dragi" Avaz Sport kako ga je mali Niko zvao prije par dana da ga pita da li je istina da ce preuzeti Bugarsku. Njemu je tata Zlatko rekao kako se iz BiH zanimaju za njega sto je Niku, u krugovima bliskim BBB poznatijeg kao "svinja debela", ucinilo presretnim(!)

Jasta, u gace je svrsio od ushicenja..

¤ Jos jedan kandidat, Jirzi Plisek. Ceh. U Sportu izjavljuje kako je najveci problem naseg nacionalnog tima psiha, "balkanski mentalitet". Dobri moj Jirzi, ako nisi psiholog pa da to promjenis, koji ces nam kurac? Razguli i ti..

¤ Opet s druge strane, sta odnosno ko nam preostaje? Omerovic, trener drugoligasa Malatyaspora sto se bori za opstanak? Hadzibegic u Dijonu? Bazdarevic u Grenobleu? Bajevic u Arisu? Susic u nekom ispodprosjecnom "…sporu"? Odjednom mi se Cico i Jirzi i ne cini kao tako lose alternative. Samo da ne budu nicije marionete..

¤ Marsel Avdic, veznjak kadeta Stuttgarta, je uspio dobiti BeHa pasos i nastupace za nasu repku u iducim kvalifikacijama. Da vidimo, prosjecni kadet Stuttgarta vs. prve violine seniora Metza? Bravo za vijece ministara, nisam ni kad ni sumnjao da rade svoj posao kako treba.

Trebam li podvuci da je ovo zadnje ironija?

samofudbal.blog