Okuplja se olimpijska reprezentacija BiH

ImageŠener Bajramoviæ, selektor olimpijske fudbalske reprezentacije BiH, naredne srijede æe u Meðugorju okupiti kandidate za ovu selekciju

Bajramoviæ æe u Hercegovini testirati igraèe za prijateljsku utakmicu naših olimpijaca, koji æe 9. decembra u Antaliji najvjerovatnije odmjeriti snage s Poljskom.

"Još nije utvrðeno da li æemo igrati protiv Poljske. Utakmica je zakazana za 9. decembar, a do petka æemo saznati ime protivnika", rekao je Bajramoviæ.

Selektor Bajramoviæ danas æe objaviti i imena fudbalera koje æe okupiti u Meðugorju.

"U glavi veæ imam kostur tima, koji æe saèinjavati igraèi iz inostranstva. To su Edin D¾eko, Vedad Ibiševiæ, Sejad Salihoviæ, Avdija Vršajeviæ, Miralem Pjaniæ, pod uslovom da dobije bh. pasoš. Njih neæu pozivati u Meðugorje, jer su provjeren kvalitet, ali æu raèunati na njihove usluge u Antaliji. Što se tièe igraèa iz domaæeg prvenstva, najozbiljniji kandidati su Sulejman Smajiæ, Veldin Muharemoviæ, Semir Štiliæ… Pored igraèa iz Premijer lige BiH, pozvaæu i nekoliko fudbalera iz entitetskih liga. Imam širok izbor kandidata za reprezentaciju i mislim da neæu imati problema da sastavim respektabilan tim", naglasio je Bajramoviæ.

Bajramoviæ je ranije obavljao i funkciju selektora mlade reprezentacije BiH, iz koje su kasnije u "A" tim prekomandovani, izmeðu ostalih, Zlatan Bajramoviæ, Saša Papac, D¾emal Berberoviæ, Vladan Grujiæ…

nezavisne.com