Osim pokazuje znakove oporavka

Selektor polako izlazi iz krize zahvaljujuæi njegovoj fizièkoj snazi i vrhunskom lijeèenju, ka¾u u Japanskom fudbalskom savezu
Konaèno je stigla dobra vijest iz Univerzitetske bolnice u Èibi pored Tokija – Ivica Osim pokazuje znakove oporavka dva dana nakon teškog mo¾danog udara, javila je agencija AFP u noæi sa subote na nedjelju.

– Još je teško predvidjeti šta æe se dešavati, ali se Osim polako oporavlja zahvaljujuæi fizièkoj snazi selektora i vrhunskom lijeèenju – rekao je izvršni direktor Japanskog fudbalskog saveza (JFA) Kozo Tad¾ima (Tajima).

Ohrabrujuæe informacije dao nam je i Mehmed Ba¾dareviæ, Švabin uèenik, a sada uspješan trener francuskog drugoligaša Grenobla.

– Razgovarao sam sa Švabinom suprugom Asimom, koja mi je kazala da se stanje popravlja. On je još bez svijesti, ali medicinski parametri pokazuju napredak. Pokušao sam preko Japanaca, koji su vlasnici Grenobla, saznati nešto više iz Univerzitetske bolnice u Èibi, ali su tamo još rezervisani.

Samo su rekli da su poduzeli sve što je u njihov moæi i da vjeruju, baš kao i svi mi, da æe se Osim izvuæi. Rano je da ode… – rekao je Ba¾dareviæ drhtavim glasom.

Transparent podrške Švabi

Poruka na japanskom za skori oporavak Osima

Na stadionu u Hanoju, gdje je odigran meè kvalifikacija za Olimpijske igre naredne godine u Pekingu izmeðu domaæeg Vijetnama i Japana, jedan je transparent imao posebnu te¾inu.

Navijaèi selekcije koju, inaèe, vodi Ivica Osim na ovaj su naèin iskazali podršku legendarnom Švabi sa ¾eljama za što br¾i oporavak i povratak na klupu "Samuraja".

Dnevni Avaz