Zdravstveno stanje Ivice Osima pobolj¹ano

Image Zdravstveno stanje trenera japanske nogometne reprezentacije Ivice Osima se poboljšalo, saopštio je u nedjelju generalni sekretar Japanskog nogometnog saveza Kozo Tashima. Èelni èovjek FIFA-e Sepp Blatter izrazio je zabrinutost za zdravstveno stanje Ivice Osima i za¾elio mu je brz oporavak.

"Još uvijek je zdravstveno stanje Ivice Osima nestabilno, ali je vidljiv napredak koji je rezultirao intenzivnim lijeèenjem koje je primao u bolnici", izjavio je Tashima novinarima. Osim je još uvijek bez svijesti ali njegovo stanje se poboljšalo, tvrde doktori, prenijela je agencija AP.

Proslavljeni bh. nogometni struènjak i nekadašnji selektor bivše Jugoslavije Ivica Osim pretrpio je mo¾dani udar u petak ujutro u svom stanu. Od tada je smješten u bolnici u gradu Urayasu, istoèno od Tokija, gdje se nalazi na odjelu za intenzivnu njegu.

Uz njega je njegova supruga, a njegova najstarija kæerka stigla je u Japan u nedjelju kako bi bila uz svog oca.

Tashima je izjavio novinarima da Osimu ne prestaju stizati poruke i ¾elje za brzim oporavkom od kolega trenera, igraèa i vodeæih ljudi iz nogometnog svijeta. On je otkrio da je i Sepp Blatter, èelni èovjek FIFA-e, u telefonskom razgovoru sa bivšim japanskim trenerom Zicom izrazio svoju zabrinutost za zdravstveno stanje Ivice Osima i za¾elio mu brz oporavak.

sarajevo-x.com