Poraz od Hrvatske u Opatiji

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Opatiji od selekcije Hrvatske rezultatom 88:75 (16:11, 18:20, 30:27, 24:17).

Iako je selektor BiH Duško Vujošević ranije izrazio nezadovoljstvo odazivom nekih od najboljih igrača, mladi igrači BiH nadoknađuju iskustvo snagom i agresivnom igrom.

U tom smjeru je utakmica i krenula kad su igrači BiH napravili seriju za početni rezultat 8:0. Na početni stres Hrvatska je uzvratila jednakom mjerom, povukla svoju seriju i izjednačila na 8:8. Obzirom na to da ni na jednoj strani nije nedostajalo želje za dokazivanjem pred službene kvalifikacijske utakmice, tokom susreta ponovilo se nekoliko takvih serija uzastopnih poena.

Od dvoznamenkastog vodstva Hrvatske u trećoj četvrtini preko minimalnog zaostatka BiH na 70:68 u četvrtoj četvrtini pa do odlučujuće serije 12-0 za Anzulovićeve izabranike i skoka na 82:68, utakmica je ukazivala na voljni moment igrača obje reprezentacije.

Zubac je s 28 poena, 12 skokova i 2 bloka bio najkorisniji igrač utakmice. Kapiten hrvatske Bogdanović dodao je 20 poena, 6 skokova i 8 asistencija, dok je Dario Šarić uz 9 poena ostvario 11 skokova, 8 asistencija i 3 osvojene lopte.

Ukupnom rezultatu Bosne i Hercegovine najviše je pridonio Edin Atić s 21 poenom i 7 skokova.

Sport1.ba/BHF PRESS