Bosna i Hercegovina u finalu IHF/EHF Women’s Trophy 2018!

Nakon sjajne igre i odlične podrške navijača u dvorani Mejdan, naša ženska juniorska rukometna reprezentacija polufinalni ogled sa Estonijom na IHF/EHF Women’s Trophy 2018 riješila je u svoju korist rezultatom 30:24.

Naše djevojke su slabije ušle u susret. Odlične Estonke su često imale dva gola prednosti, međutim izabranice Kornelije Rajković Leko su igrale sve bolje kako je vrijeme odmicalo. Na poluvremenu je bilo 15:15.

Dobar početak drugog dijela za naše cure. Sa serijom od 3-0 došle su do 18:15, a kasnije su svoju prednost, na 15 minuta do kraja susreta povećale i na pet golova razlike (23:18). Do kraja nismo ispuštali teško stečenu prednost te je pobjeda od šest golova razlike BiH sasvim zaslužena.

Adelisa Dautović postigla je 10 golova, 5 je dodala Isidora Kršić, a 4 Anđela Boras. Sa druge strane, najefikasnija u redovima Estonije bila Teele Utsal sa 6 pogodaka.

Sutra (nedjelja 3. juni) je zadnji dan turnira. Veliko finale između BiH i Belgije igra se od 17 sati. Dva sata ranije (15 sati) gledaćemo susret za treće mjesto u kome se sastaju Luksemburg i Estonija. Za peto mjesto od 13 sati igraju Moldavija i Kipar, a za sedmo u 11 sati sastaju se Velika Britanija i Azerbejdžan.

RS BIH