Ženska juniorska reprezentacija okupila se u Lukavcu

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Lukavcu gdje će odraditi drugi dio priprema pred nastup na IHF/EHF „Women's Trophy“ 2018, koji će se odigrati u Tuzli od 29. maja do 4. juna tekuće godine.

Na okupljanje se odazvalo svih 18 djevojaka, a prema riječima selektorice Kornelije Rajković Leko vremena za odmor nema.

– Za ovo okupljanje smo pripremili taktički dio, malo više uigravanje djevojaka, za razliku od prvog dijela priprema u Grudama kada smo radili na fizičkim stvarima. Što se turnira tiče, po mom mišljenju ova naša grupa je lakša, ali ne želim forsirati rezultat, jer je najveći rezultat da se reprezentacija uopšte okupila i nadam se da će se nastaviti raditi u budućnosti, rekla je Rajković Leko po dolasku u Lukavac.

Spisak pozvanih igračica: Nikolina Petrović – HRK „Katarina“, Marijana Đenadija – ŽRK ¨Dubica¨, Azra Balić – ŽRK „Goražde“, Ajna Mačak – ŽRK ¨Krivaja¨ Adna Husičić – ŽRK ¨Bihać¨, Andrea Soldo – HRK „Katarina“, Adelisa Dautović – ŽRK ¨Bihać¨, Anđela Boras – HŽRK ¨Grude¨, Helena Ćurić – ŽRK ¨Dubica¨, Jasmina Osmanović – OŽRK ¨Jedinstvo¨, Amela Džakmić – ŽRK ¨Krivaja¨, Ana Nikić – HŽRK ¨Grude¨, Ismihana Perla – ŽRK „Goražde“, Isidora Kršić – ŽRK ¨Dubica¨, Nađa Arnautović – ŽRK ¨Dubica¨, Džana Adilagić – OŽRK ¨Krajina¨, Martina Domić – HRK „Katarina“, Lana Lončar – RK „Hadžići Dido Group“.

Krajem aprila juniorke su odradile prvi krug priprema u Grudama, gdje su se okupile 22 rukometašice sa šireg spiska, a nakon selekcije, selektor Kornelija Rajković Leko objavila je spisak od 18 djevojaka, koje su pozvane na pripreme u Lukavac.

U Lukavcu će boraviti  do 27. maja, gdje će odigrati i dvije pripremne utakmice protiv ekipe Jedinstva iz Brčkog i Tuzle. Put Tuzle će u ponedeljak 28. maja.

Naše djevojke svoj prvi susret odigrat će 29. maja protiv selekcije Azerbejdžana sa početkom od 18:30 sati.

Svijet Rukometa