Okupila se U-21 reprezentacija u Zenici, u Razgradu počelo okupljanje A reprezentacije

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su se okupili danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počeli pripreme za kvalifikacione susrete sa Velsom i Lihtenštajnom.

Trener asistent u U-21 selekciji Draženko Bogdan o ovom okupljanju kaže:

Svi igrači su se odazvali, ali nećemo moći da računamo na Advana Kadušića. On je povrijeđen i morao je da napusti kamp. Ostali igrači su zdravi, odradili su trening danas. Bićemo spremni za predstojeće utakmice.“

Bogdan je još dodao:

„Protiv Velsa nas očekuje zahtjevan meč. Ne smije nas zavarati rezultat iz prve utakmice, njihova selekcija je veoma kvalitetna. Siguran sam da su igrači toga svjesni i da će maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici, jer samo tako možemo osvojiti važne bodove.“

Stručni štab A reprezentacije Bosne i Hercegovine i igrači iz BHT Premijer lige stigli su danas u Razgrad gdje će u petak odigrati prijateljski susret sa selekcijom Bugarske.

Planirano je da ostali reprezentativci u ovaj bugarski grad dođu do sutra (utorak) kada su planirane i prve medijske aktivnosti našeg A tima.

Podsjećamo, zbog povrede na okupljanje nije stigao golman Asmir Begović (Bournemouth), a u međuvremenu se povrijedio i čuvar mreže Jasmin Burić (Lech Poznan) kojeg je zamijenio Vedran Kjosevski (Željezničar). Defanzivac Jozo Šimunović (Celtic) je odbio poziv.

N/FS BIH /Klix/BHF PRESS