U-17: Bez pogodaka sa Slovenijom u Ajdovščini

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Ajdovščini odigrala prvi od dva planirana prijateljska meča sa Slovenijom.

Stvorili su naši kadeti nekoliko prilika, ali je susret završen bez pogodaka 0:0.

Zoran Erbez, koji sa klupe predvodi bh. kadete u Sloveniji umjesto Sakiba Malkočevića, je po završetku utakmice izjavio:

„Ovo je bila zaista odlična provjera sa veoma kvalitetnim protivnikom. Utakmica je bila jaka i čvrsta, sa dosta dinamike. I pored nešto defanzivnije igre iz kontri smo stvorili tri prilike, od kojih je jedna bila stopostotna. Nažalost, nismo je iskoristili i meč je završen bez golova.“

Erbez je još dodao: „Dosta igrača je pokazalo da se na njih može računati i kada se završi druga utakmica odredićemo koji će momci ići u elitni krug. Tamo nas očekuju jake ekipe, koje su u najmanju ruku u rangu sa Slovenijom i jače. Današnji protivnik je kvalitetan i tehnički potkovan, međutim naši igrači su odgovorili na pravi način i dosta momaka je skrenulo pažnju na sebe. Vidjeli smo i neke loše strane, za što i služe ovakve utakmice i trudićemo se da ih što prije ispravimo.“

Bh. kadeti su meč počeli u sastavu: Belmin Dizdarević, Elvir Muminović, Stefan Rankić, Robert Voloder, Dino Islamović, Farid Baćevac, Nemanja Nikolić, Armin Šarić, Tarik Baltić, Denil Badžak, Elmin Herić.

U igru su ulazili još: Ivan Kurbaša, Ajdin Hasić, Gabrijel Čoko, Ermin Kadrić, Edin Mujić, Vedad Radonja, Ajdin Mujanović, Lazar Popović i Alen Mehić.

Drugi meč je na programu 1. marta u 11:00 sati.

N/FS BIH