BiH bolja od Ujedinjenih Arapskih Emirata, protiv Turkmenistana za plasman na SP divizije III

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je savladala Ujedinjene Arapske Emirate rezultatom 6:1 u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Divizije III.

Naši hokejaši su poveli već u 5. minuti, a strijelac je bio Amar Hadžihasanović.

Susret je prekinut 3 minute i 12 sekundi prije kraja prve trećine kada je pukao pleksiglas iza gola UAE-a. Nakon popravke pleksiglasa susret je nastavljen nakon 23 minute pauze.

Početkom druge trećine UAE je stigao do izjednačenja, a strijelac je u 27. minuti bio Juma Al Dhaheri. Ipak, samo pet minuta kasnije Dino Čordalija fenomenalnim udarcem ponovo dovodi našu selekciju u vodtsvo rezultatom 2:1.

Pet minuta prije kraja druge trećine Mirza Omer je postigao pogodak za 3:1, a 13. minuta prije kraja susreta Čordalija je postigao svoj drugi pogodak za 4:1.

Sedam minuta prije kraja meča Čordalija je nakon sjajnog kontranapada povisio na 5:1, a samo minutu kasnije Omer je svojim drugim pogotkom postavio konačnih 6:1.

Ranije danas Turkmenistan je razbio Kuvajt rezultatom 24:2. Nije u pitanju greška u kucanju – Turkmenistanci su postigli 24 pogotka, a primili samo dva.

Gurbanov je postigao četiri pogotka, Sojunov, Geldimjardov, Vahovskij, Avdejev i Velejev po tri, a Berdijev, Kulijev, Hidirov, Savin i Barkovskij po jedan za Turkmenistance.

Odluka o prvom mjestu past će u srijedu u direktnom dvoboju naše reprezentacije i Turkmenistana. Taj susret počinje u 12:30 sati.

Klix