Senad Lulić zbog povrede propušta susret protiv Estonije

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras će imati prvi od dva treninga u Talinu, gdje će u utorak protiv Estonije odigrati utakmicu posljednjeg kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon dva sata i 25 minuta leta iz Sarajeva stigli su u Talin, bez Senada Lulića koji ima problema sa povredom i selektor Mehmed Baždarević odlučio ga je poštedjeti nastupa u meču sa Estonijom.

”Lulić je došao na pripreme sa bolovima u predjelu zadnje lože. Da smo sinoć pobijedili putovao bi i ovdje sa nama, ali pošto nije ‘biti ili ne biti’ odlučili smo ga poštedjeti kako se povreda ne bi dodatno zakomplikovala”, rekao je na aerodromu u Talinu Baždarević.

Atmosfera u avionu sa reprezentativcima BiH na putu do Estonije bila je neobično mirna. Na licima članova stručnog štaba, igrača i čelnika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) primjetno je razočarenje jer nacionalni tim neće nastupiti na Mundijalu.

”Kada ovako gledate morali smo proći grupu i po sinoć prikazanom protiv Belgije, ali i opštem dojmu, drugi smo po snazi i bilo bi logično da smo drugi i da idemo u baraž. No, to je fudbal i skupo nas je koštao kiks na Kipru, ali i primljeni gol u zadnjem minutu u Atini kada smo Grke totalno nadigrali i nesretno remizirali. Šta je tu, je… Život mora ići dalje. Do utorka ćemo se pokušati malo podići psihički, spremiti za utakmicu sa Estoncima i ići na pobjedu”, istakao je Baždarević.

Psihički, žargonski rečeno, ”pokisle” reprezentativce BiH u Talinu je dočekala kiša. I pored toga Baždarević je odlučio da će do utakmice trenirati oba dana. Prvi od dva treninga imat će večeras od 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno 18 po srednjeevropkom. Zvanični sutrašnji trening na A Le Cok Areni imat će od 19.30 sati po lokalnom vremenu, što će biti i posljednje provjera za Edina Džeku i društvo u nastojanjima da u Talinu ostvare utješni trijumf.

Utakmica Estonija – BiH igrat će se u utorak, 10. oktobra, u Talinu od 21.45 sati, odnosno po srednjeevropksom vremenu počet će sat ranije. Nakon devet odigranih kola u grupi ”H” prva je Belgija sa 26 bodova. Druga je Grčka sa 16 bodova, koja će u 10. kolu 10. oktobra dočekati autsajdera Gibraltar, tako je teško za očekivati da BiH (14) i u slučaju pobjede nad Estonijom (11) na kraju bude drugoplasirana, tj. izbori nastup u play-offu za SP.

Anadolu Agency (AA)