U-21: Marinović pozvao 26 igrača za utakmicu sa Portugalom u Zenici

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović odabrao je 26 igrača na koje računa za predstojeći susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo sa Portugalom u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Na spisku se nalaze:

Marinoviću će u ovom susretu nedostajati nekoliko standardnih reprezentativaca:

„Redžić je još nedovoljno oporavljen, a ovaj put će nam nedostajati i Memija koji je protiv Rumunije dobio crveni karton. Uputili smo poziv Amiru Hadžiahmetoviću, ali ni on još uvijek nije u trenažnom procesu nakon operacije prepona i nije sigurno da ćemo na njega moći da računamo protiv Portugala“, rekao je selektor i dodao:

„Pred nama je izuzetno teška utakmica protiv reprezentacije koja se nalazi u samom vrhu svjetskog fudbala i koja ima odličnu generaciju mladih igrača. Sigurno je da su oni favoriti, ali mi moramo odigrati najbolje što znamo i pokušati doći do povoljnog rezultata. Odradićemo pripreme maksimalno kako bi igrači mogli da odgovore izazovu koji je pred nama.“

Reprezentativci će se okupiti 2. oktobra u zeničkom Trening kampu. Meč sa Portugalom je na programu 10.10. u 15:30 sati.

N/FS BIH