U18 – žene: Srbija bolja od BiH u prijateljskom dvomeču u Novom Bečeju

Ženska U18 reprezentacija Bosne i Hercegovina u Novom Bečeju preksinoć i sinoć je odigrala prve trening mečeve protiv selekcije domaćina Srbije, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo A divizije u Mađarskoj.

Srbijanke su slavile u oba susreta – preksinoć sa uvjerljivih 57:33, dok su sinoć bh. juniorke odigrale mnogo bolje protiv favorizovanog protivnika i pretrpjele častan poraz – 71:59.

Nakon dekoncentrisane igre u prvoj utakmici, naročito u fazi napada, izabranice Gorana Loje su u drugom meču pokazale da mogu dostojno parirati favoritima.

Mnogo su bolje naše djevojke večeras ušle u utakmicu, imale čak i prednost u prvih 15 minuta. Domaće se ipak nisu predavale, pa se sve do posljednjih minuta igralo u egalu. Srbijanke su u finišu bile sigurnije i spretnije, te su upisale novi trijumf.

Najefikasnije u našem timu bile su kapiten Sandra Azinović sa 14 poena, dok su Dragana Domuzin, Ksenija Mitrić i Gabriela Visković ubacile po 11 poena.

Naše juniorke danas su otputovale u Slavonski Brod, gdje će u nedjelju i ponedjeljak odigrati prijateljske utakmice protiv selekcije Hrvatske.

KS BIH