U16: Bodiroga objavio spisak igrača za EYOF i Europsko prvenstvo u Bugarskoj

Selektor muške U16 reprezentacije Bosne i Hercegovine Dejan Bodiroga saopštio je spisak igrača za EYOF igre u Gioru, te Evropsko prvenstvo B divizije, koje će se od 10. do 19. avgusta održati u Bugarskoj.

Selektor Bodiroga igrače je podijelio u dvije grupe. Prva grupa okupiće se u sutra u Sarajevu i na tom spisku nalazi se sljedećih 15 imena:

Mihajlo Nešković, Karlo Zelenika, Ognjen Marković, Milan Manojlović, Haris Dedajić, Harun Huseinpašić, Alija Islamović, Amar Mehić, Ante Kovač, Ante Maraš, Marko Pržović, Dario Dragičević, Vedran Stokanović, Đorđe Pantić i Denis Korman.

Igrači iz ove grupe, koji zadovolje kriterijume Stručnog štaba nastaviće sa pripremama za EYOF igre i Evropsko prvenstvo, sa drugom grupom u kojoj se nalaze sljedeći igrači:

Saša Antunović, Đorđe Topolović, Kosta Kontić, Tarik Biberović, Timur Krupalija, Nino Herenda, Nikola Mičić, Mirza Kusturica, Stefan Milošević, Deni Radak.

Druga grupa okupiće se 11. jula u Sarajevu, gdje će trenirati sve do 22. jula, za kada je planiran put na EYOF igre u Mađarskoj.

Podsjećamo da se kadetska reprezentacija BiH nalazi u C grupi Evropskog prvenstva B divizije u Bugarskoj, zajedno sa Češkom, Mađarskom, Slovačkom, Norveškom i Irskom.

KS BIH