Poraz i remi juniora u prvom danu 5. Međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet je moja budućnost“

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom susretu 5. Međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ a koji se odigrava u Bugojnu, od selekcije Slovenije, rezultatom 30:33 (14:16).

Naši reprezentativci bolje su otvorili susret, tokom prvog dijela susreta imali su rezultatsku prednost od +3 gola, ali je nisu uspjeli sačuvati do kraja prvog dijela. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 14:16.

U nastavku igre, izjednačena borba, igralo se gol za gol, sve do pred kraju susreta kada slovenci odlaze na +4. Konačan rezultat glasio je 30:33 u korist selekcije Slovenije.

Najefikasniji u našim redovima bio je Eldar Starčević sa 8 postignutih pogodaka.

Slovenija – BiH 33:30 (16:14)
Grupa “A”, turnir “Rukomet je moja budućnost”

Slovenija: Ozmec 2, Matić 3, Gašpar 6, Novak 6, Makuc 3, Drobež 2, Kavčić 4, Kotar Marko 1, Kotar Miha 3, Tine 1, Kosi 2.

BiH: Karanović 3, Kreso 4, Zelić 2, Grgič 3, Hamzić 3, Sivić 4, Jozinovič 3, Starčević 8.

U svom drugom današnjem susretu na 5. Međunarodnom rukometnom turniru „Rukomet je moja budućnost“, juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv selekcije Poljske.

U prvom dijelu susreta selekcija Poljske pokazala je dosta bolju igru, što najbolje govori rezultat sa kraja prvog dijela 12:17.

Nakon odmora potpuno druga prića. BiH juniori ubacili su u brzinu, i polako, gol za gol, uspjevaju stići rezultatski zaostatak iz prvog dijela, na kraju za  konačnih 27:27.

U našem sastavu najefikasniji su bili Adnan Sivič sa sedam te Eldar Starčević sa pet postignutih pogodaka. Kod Poljske najefikasniji je bio  Mauer Patryk sa sedam postignutih pogodaka.

Naredni susret naša reprezentacija igra sutra protiv selekcije Makedonije sa početkom od 13:30 minuta.

Svijet Rukometa